Arenbergschouwburg en Openluchttheater Rivierenhof

Sfeerbeeld van de grote zaal van de Arenbergschouwburg © Sven De Preter
© Guy Augustus

Arenberg

In het hartje van de Antwerpse theaterbuurt is de Arenberg een begrip voor de cultuurliefhebber sinds 1971. Het is een gezellig cultuurhuis waar je kunt genieten van pop, rock, over comedy en literatuur tot theater! Met een prachtige grote zaal om van te snoepen en een klein broertje voor nieuwe of unieke voorstellingen, gaan vaste waarden en ontluikend talent hier hand in hand.

Arenberg is een open en sterk cultuurhuis dat steunt op een gevarieerd, breed en kwalitatief aanbod dat iedereen, ongeacht leeftijd, interesses of culturele afkomst, de kans biedt om van cultuur te proeven. Arenberg is ook voortrekker op vlak van talentontwikkeling, cultureel ondernemen en doelgroepwerking. Het huis is naast een creatieve stimulator van het provinciale cultuurbeleidsplan, ook een broedplaats voor nieuw artistiek talent.

Zeker op vlak van culturele diversiteit staat Arenberg een streepje voor, onder meer dankzij de samenwerking met Fiëbre. Het Mestizo Arts Festival is enerzijds uitgegroeid tot een sterk showcasefestival binnen de culturele sector. Anderzijds kleurt MAF ook mee het programma van de Arenberg met zijn MAFfe Vrijdagen.

Tijdens de zomermaanden is de Arenberg gesloten en verhuist ze naar haar zomerresidentie: het Openluchttheater in het Rivierenhof. Voor meer info en de programmatie vanaf september 2014 kun je terecht op  www.arenbergschouwburg.be. Je kunt ook al tickets bestellen voor voorstellingen in het najaar!

Openluchttheater Rivierenhof

Sinds enkele jaren is Openluchttheater Rivierenhof uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het festivallandschap. Iedere zomer kun je genieten van meer dan 40 concerten -van rock, roots & blues tot jazz, folk & nederpop- in het unieke Openluchttheater, gelegen in het provinciaal domein Rivierenhof in Deurne (Antwerpen).

De feeërieke omgeving van het theater spreekt tot de verbeelding van iedere concertbezoeker en de originaliteit van het amfitheater maakt de concertbeleving van de bezoeker compleet en onvergetelijk.

Of zoals Daan het heeft verwoord in de Standaard: “Het Rivierenhof heeft goeie aardstralen. Het is een speciale plek, waar straffe artiesten spelen.”

Naast voorstellingen van gerenommeerde nationale en internationale artiesten kan je in onze grote gezellige binnenkoer terecht voor een fris drankje, een hapje uit de wereldkeuken of een lekkere cocktail.

Openluchttheater Rivierenhof… niet het grootste festival, wel het langste.

Meer info en programmatie vind je op www.openluchttheater.be.

80 000 bezoekers genieten jaarlijks van een concert in het Openluchttheater

Bezoek de website

Neem een kijkje op de website van de Arenberg en prik de voorstellingen die je dit cultuurseizoen wil bijwonen in je agenda. 

Sfeerbeeld van de grote zaal van de Arenbergschouwburg © Sven De Preter

Kalender

Adressen