Koortornooien

Leren en ontmoeten

Met de tornooien geven we koren een podium.  Tegelijkertijd hebben de koorleden en dirigenten alle kansen om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Een professionele jury beoordeelt de concerten en bezorgt de groepen waardevolle persoonlijke feedback en adviezen voor de toekomst.  

Genieten

Tijdens deze tornooien is iedereen welkom om te komen luisteren naar de concerten. Dat is absoluut de moeite waard want onze koren zetten steeds hun beste beentje voor! Toegang is gratis.

Subsidies

Bij de beoordeling door de jury worden de koren in een bepaalde afdeling plaatst. Aan elke afdeling is een subsidiebedrag verbonden voor maximaal vier jaar.
De zes afdelingen zijn: derde afdeling, tweede afdeling, eerste afdeling, afdeling uitmuntendheid, ereafdeling en superieure afdeling.
Meer info over deze subsidies krijg je via het cultuurloket: cultuurloket@provincieantwerpen.be, 03 240 66 30 36.

Piuskoor Hoogstraten
Piuskoor Hoogstraten © Lisa Deckers

Koortornooi 2016

Op twee zondagen in maart ging het 63ste koortornooi door in de Stedelijke academie voor muziek en woordkunst 'Jozef Pauli' te Ekeren.  

Je vindt het programmaboekje en de affiche als download onderaan deze pagina. De resultaten nalezen kan in de nieuwsberichten hieronder.

Wondermooie foto's

We stuurden jong creatief talent met een fototoestel af op ons koortornooi 2016 met fantastisch mooie foto's tot gevolg. De twee foto albums (eentje voor elke datum) vind je op de facebookpagina van de provincie

Met dank aan onze fotografen Frederik Sadones, Bjorn Lauwerijs, Kioni Papadopoulos en Lisa Deckers.  
 

Koortornooi 2017

De inschrijvingen voor het kortornooi zijn afgerond! 
De deelnemers en de data zijn gekend. je vindt ze terug in het nieuwsbericht onderaan deze pagina.

63 jaar organiseren we al koortornooien