Fietsostrade Antwerpen-Mechelen

100% befietsbaar

De fietsostrade Antwerpen - Mechelen is helemaal klaar. Naast de spoorweg fiets je vanaf het station Antwerpen-Centraal tot aan Mechelen-Nekkerspoel. De fietsostrade tussen het station Mechelen en Mechelen Nekkerspoel krijgt vorm binnen het project van de herinrichting van de stationsomgeving van Mechelen en de aanleg van de Tangent.

De aanleg van de Tangent kadert in de vernieuwing en opwaardering van de kleine Ring rond Mechelen. De Tangent is een toekomstige bypass die de Mechelse binnenring ontlast en de N15 een directe verbinding met de verkeerswisselaar Mechelen-Zuid op de E19 geeft. De bouw van deze nieuwe verkeersader verloopt simultaan met de bouw van het nieuwe centraalstation, waaronder de Tangent ook zal lopen. Meer informatie over dit traject vind je via de vzw Mechelen in Beweging.

Hieronder vind je een kaartje met de fietsostrade. Als je inzoomt kun je het meer in detail bekijken. Je geraakt op de fietsostrade vanaf alle straten die erop uitgeven. Onderaan deze pagina vind je gedetailleerde kaarten en een routebeschrijving.

Handig met GPS-tracks? Download via Route You de route van Antwerpen naar Mechelen of van Mechelen naar Antwerpen in verschillende formaten.

Traject in planning

Bouw van de fietsbrug over de Singel in Berchem

De provincie plant de aanleg van een fietsbrug over de Singel. Die fietsbrug zal de Berchemse Posthofbrug met het nieuwe fietsparkeergebouw van het station Antwerpen-Berchem verbinden. Zo steken fietsers het kruispunt met de Singel veilig en vlot over. Ze boeken ook tijdswinst door het wegvallen van de verkeerslichten. De bouw van de fietsbrug wordt gecoördineerd door de provincie Antwerpen in samenwerking met de stad Antwerpen, de Vlaamse overheid, de NMBS en Euro Immostar. Alle partijen hebben daarvoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. In het najaar van 2016 start de aanleg van de fietsbrug en de vernieuwing van het fietspad op de Posthofbrug.

Overzichtsbord fietsostrade Antwerpen-Mechelen
Overzichtsbord fietsostrade Antwerpen-Mechelen