F1 fietsostrade Antwerpen-Mechelen

Naast de spoorweg fiets je vanaf het station Antwerpen-Centraal tot aan Mechelen-Nekkerspoel over de F1. Je ziet de exacte locatie op het kaartje. Onderaan deze pagina vind je gedetailleerde kaarten en een routebeschrijving. GPS-tracks download je in verschillende formaten via Route You: de gps-route van Antwerpen naar Mechelen en de gps-route van Mechelen naar Antwerpen. Je geraakt op de fietsostrade via de lokale fietspaden die de F1 kruisen.

Trajecten in planning

Fietsbrug over de Singel in Berchem

De nieuwe fietsbrug start op het hoogste punt van de Posthofbrug, loopt over de stationsparking, gaat verder in de spoorwegberm, steekt de Singel over en sluit aan op het fietsparkeergebouw van het station Antwerpen-Berchem. De totale brug meet 270 meter. Waar ze niet in de spoorwegberm loopt, steunt ze op 7 stevige pilaren. Zonder vertragingen fietsen we einde 2017 de nieuwe brug in.

De provincie Antwerpen deed het voorbereidende studiewerk en investeert nu samen met de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen in de bouw van de fietsbrug. Het EFRO-fonds subsidieert het project omdat de fietsbrug belangrijk is voor de regionale en economische ontwikkeling. EFRO staat voor Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.


 

Het traject tussen de stations Mechelen-Nekkerspoel en Mechelen

Het aansluitende traject, tot aan het station Mechelen, krijgt vorm bij de herinrichting van de stationsomgeving van Mechelen en de aanleg van de Tangent. Die Tangent kadert in de vernieuwing en opwaardering van de kleine Ring rond Mechelen. Ze is een toekomstige bypass die de Mechelse binnenring ontlast en de N15 een directe verbinding met de verkeerswisselaar Mechelen-Zuid op de E19 geeft. De bouw van die Tangent verloopt simultaan met de bouw van het nieuwe centraalstation, waaronder de Tangent ook zal lopen. Meer informatie vind je via de vzw Mechelen in Beweging.

Overzichtsbord fietsostrade Antwerpen-Mechelen
Overzichtsbord fietsostrade Antwerpen-Mechelen