Sportopleidingen

Het nieuwe vormingsaanbod ligt voor je klaar!

Organiseren en coördineren van sportieve vormingen is en blijft een belangrijke dienstverlening van het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) van de provincie Antwerpen. Zo willen we samen met jouw sportclub, jouw school of jouw gemeente de professionele omkadering en de sportbegeleiding verbeteren. Bekijk snel de vormingsbrochure van het voorjaar van 2016. Hierin vind je een sportief opleidingsaanbod voor sportbestuurders, leerkrachten, trainers, vrijwilligers en iedereen die sportief wil bijleren. Er is voor ieder wat wils in het uitgebreide aanbod aan sportbestuurlijke, sportmedische, sporttechnische én G-sportvormingen.

  • De sportbestuurlijke onderwerpen komen voornamelijk tot stand met Dynamo Project van de Vlaamse Sportfederatie vzw. Nieuw in het aanbod is een vorming ‘Time managemet en efficiënt werken in sportclubs’.
  • De sportmedische onderwerpen gaan van ‘EHBO’ naar ‘Rugscholing’, ‘Warming up en cooling down’ tot ‘Sportvoeding’.
  • De sporttechnische bijscholingen bieden een gevarieerd aanbod voor trainers, coaches, leerkrachten lichamelijke opvoeding en personeel van sportdiensten. We nodigen iedereen zeker uit om een vorming rond ‘Motiverend coachen’ of ‘Pesten’ te volgen. Wie iets wil bijleren over ‘Functional Training’ vindt zeker ook één of meerdere vormingen die hem of haar interesseren.  
  • Met het G-sportvormingsaanbod gaan we voor enkele gekende opleidingen die ons inzicht geven in een aantal handicaps. Opleidingen die bovendien boordevol praktische tips zitten van hoe om te gaan met G-sporters. Clubs en trainers met een reguliere werking kunnen deze vormingen zeker ook volgen. In de specifieke G-opleidingen zoals dans, gymnastiek, paardrijden en zwemmen, informeren we je over noodzakelijke aanpassingen aan materiaal, infrastructuur en reglementen en geven we je praktische oefenstof en tips om die sporten te initiëren!  

Bekijk dus snel het volledige aanbod en ontdek welke vormingen jou interesseren! Maak je keuze en schrijf je meteen online in. Snel en makkelijk.

Voor organisatoren van vormingen

We werken momenteel samen met partners zoals ISB, Dynamo Project, Rode Kruis Vlaanderen, Vlaamse Trainersschool, VOCE, SVS, Athlete’s care Antwerpen, Vlabus. Ben je een federatie, club, sportdienst of een andere organisaties en organiseer je één of meerdere sportvormingen die plaatsvinden in de provincie Antwerpen en open staan voor iedereen? Geef dan de vormingen door. We nemen de vorming mee in de brochure en plaatsen ze ook online in de opleidingskalender.

Inschrijvingsvoorwaarden vormingen APB Sport

Schrijf je tijdig in (minstens één week vóór de vorming). De inschrijving gebeurt online.
Voor sommige vormingen is het aantal deelnemers beperkt. Indien het maximum aantal deelnemers bereikt is, kom je op een reservelijst. Na je inschrijving ontvang je een factuur. De betaling gebeurt enkel op basis van deze factuur vóór de vorming!
Kun je door omstandigheden toch niet deelnemen, verwittig dan tijdig. Zo beperk je de annuleringskosten (0% bij annulering van minstens veertien dagen vóór de vorming, 100 % vanaf twee weken vóór de vorming of bij afwezigheid). In geval van ziekte (toeleveren medisch attest) worden geen kosten aangerekend.