Publicaties

Ziezo! Handig boekje voor huurders

Mijn raam is kapot, mijn boiler maakt een raar geluid, het huis heeft dringend een verfbeurt nodig, … maar wie moet dit in orde maken én wie gaat dat betalen? Sociale huurders zitten vaak met vragen over de herstellingen en het onderhoud van hun woning. We hebben het antwoord op al deze vragen gebundeld in het handig boekje 'Ziezo'. Je kunt deze publicatie downloaden of bestellen via het bestelformulier. We sturen ze dan op per post. Wanneer je meer dan 20 brochures bestelt op jaarbasis, betaal je 0,55 € per stuk. Vul dan zeker het ondernemingsnummer van je organisatie in. Grote bestellingen moet je ophalen in de boomgaardstraat 22, 2600 Berchem (4e verdieping). Verwittig op voorhand via e-mail naar samenleven@provincieantwerpen.be.

Focus op wonen

De publicaties Focus op wonen stellen objectieve cijfergegevens op een gebruiksvriendelijke manier ter beschikking van de gemeenten. De provincie maakte deze publicatie samen met de Onderzoeksgroep Armoede, Sociale uitsluiting en de Stad (OASES) van de Universiteit Antwerpen.
Je kunt hier de laatste uitgave van Focus op Wonen downloaden (Nr. 6: Bouwen en wonen binnen Babylonische beleidscontouren).

Geïnteresseerd in de vorige publicaties van Focus op Wonen? Volgende nummers zijn nog beschikbaar:

  • Nr. 2: Analyse op basis van het Gemeentelijk Woondossier
  • Nr. 3: Menswaardig wonen voor ouderen in Vlaanderen
  • Nr. 4: Wonen en energie
  • Nr. 5: Lokaal woonbeleid in België

Vraag ze op via kansen@provincieantwerpen.be.

Wegwijs in lokaal woonbeleid

Hoe geef je vorm aan een (inter)gemeentelijk woonbeleid? Het antwoord vind je in het ‘Draaiboek lokaal woonbeleid: een theoretische beschrijving van de methodiek en de randvoorwaarden om tot een goed lokaal beleid te komen’. Je kunt het draaiboek bestellen bij uitgeverij Politeia, Kolenmarkt 7, 1000 Brussel.

Maar theorie moet je ook kunnen omzetten in de praktijk. Daarom maakten we een ‘Handleiding lokaal woonbeleid’, waarvan al zes brochures verschenen. De brochures bevatten verschillende praktijkvoorbeelden. Je kunt ze hier downloaden (copyright: Ministerie van de Vlaamse gemeenschap - afdeling Woonbeleid).