Expo Gracieus. Art Nouveau in de kijker

Thema's
Datum
  • van 25 mei 2016 tot 15 januari 2017
  • Gesloten op maandag
Prijs
gratis

Gracieus brengt een 50-tal art-nouveau-objecten waaronder enkele absolute topstukken. Laat je bekoren door de bijzonder verfijnde en gracieuze stijl, waarin België de absolute pionier was. De dubbelexpo vind je in het Diamantpaviljoen en het Umicore Zilverpaviljoen aan de voet van het MAS.

Samen met de Koning Boudewijnstichting en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis Brussel organiseert DIVA in het Umicore Zilverpaviljoen en het Diamantpaviljoen een nieuwe dubbelexpo: Gracieus. Art Nouveau in de kijker.

Gracieus brengt een 50-tal art-nouveau-objecten waaronder enkele absolute topstukken samen en focust hiermee op een bijzonder verfijnde en gracieuze stijl, waarin België de absolute pionier was. Als campagnebeeld is gekozen voor (een detail uit) de Beethovenfries van Gustav Klimt ( 1862-1918). Namelijk de afbeelding van de drie gratiën (centraal in het beeld). Ze zijn geportretteerd in de typisch organische vormentaal van de art-nouveau en ze verwijzen naar de drie expopartners: KBS, KMKG en DIVA.

speurspel

Voor de jongste bezoekers is er een uitdagend speurspel over het verbeelden van bloemen en dieren, schitterende details, juwelen als draagbare kunstwerken. Deze schattentocht loopt in het Umicore Zilverpaviljoen, het Diamantpaviljoen en het Havenpaviljoen. Gratis.

rondleidingen voor groepen

Voor groepen bieden we een gegidst bezoek doorheen de twee paviljoenen aan. Reserveren is nodig en kan via visit@stad.antwerpen.be of T + 32 (0)3 232 01 03, liefst drie weken vooraf. Voor een gidsbeurt betaal je 75 euro + 5 euro administratiekosten.

Praktische info

Wanneer Van 25 mei 2016 tot en met 15 januari 2017, telkens van dinsdag tot zondag, tussen 10u en 17u.
Gesloten op maandag, op 1 november, op 25 december en op 1 januari 2017.
Groepen Ook voor deze dubbelexpo is een gegidst bezoek doorheen de twee paviljoenen mogelijk.
Hiervoor moet je wel een afspraak maken!
Prijs Individuele bezoekers kunnen in het Umicore Zilverpaviljoen & het Diamantpaviljoen gratis terecht!
Groepen betalen mits reservatie voor een gegidst bezoek 75 euro + 5 euro administratiekosten / 2 uur / tot max. 25 personen per groep
Contact Voor groepsreservaties: T 03 232 01 03 (ma-vrij, 9 tot 17.45 uur) of E visit@stad.antwerpen.be.
Voor algemene info: : T 03 360 52 52 of E info@zilvermuseum.be (Zoë Dejager)