Hamamelisfeesten

Datum
  • van 7 januari 2017 tot 28 februari 2017
Prijs
maandag t/m zaterdag € 7, zondag & sneeuwklokjesweekend € 8,5. Jaarkaarthouders, RHS leden en kinderen -12 jaar gratis.
Een man en een vrouw staan bij twee banners in de tuinborders van Arboretum Kalmthout, ze lezen over de winterbloeiers, op de achtergrond gele en roze toverhazelaars in de winterzon.

De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen nog in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de winterbloeiers. De toverhazelaars, Hamamelis is hun wetenschappelijke naam, zijn werkelijk betoverend. Ze bloeien ongeacht koude of sneeuw met gele, oranje en rode bloemen op de kale takken en verspreiden een krachtig maar heerlijk zoet parfum doorheen de hele tuin. 

Bloeiende Hamamelis, toverhazelaar, in Arboretum Kalmthout. Close-up van een takje met felle oranjegele bloemensliertjes.

De verzameling toverhazelaars is de grootste in heel Europa en bevat enkele van de oudste en grootste gekende exemplaren. Doorheen de arboretumtuin is een speciale wandelroute uitgestippeld die je langs alle winterbloeiers leidt.

Tijdens de Hamamelisfeesten zijn er elke zondag ieder uur tussen 11 en 16 uur wandelingen met gids.
De wandelingen duren ongeveer één uur en brengen je langs de toverhazelaars en de andere winterbloeiende planten. 

Winters weidelandschap, in het midden een kampvuur met een groepje volwassenen en kinderen die plezier maken, poster voor Kom gezellig buiten, een wintercampagne in de groendomeinen van de provincie Antwerpen.

Er is heel wat te doen dit winterseizoen

Niet alleen in Arboretum Kalmthout kun je volop genieten van de herfst en de winter, ook in andere provinciale domeinen is het gezelligheid troef. Kijk op www.gezelligbuiten.be en nodig vrienden en familie uit om samen de gezelligste plekjes in de provincie Antwerpen te ontdekken.

Kom Gezellig Buiten bundelt herfstige en winterse activiteiten in de provincie Antwerpen. Groendomeinen Prinsenpark, Rivierenhof , Hoge Mouw, De Averegten en het Vrijbroekpark en Recreatiedomeinen Zilvermeer en De Schorre dompelen zich onder in een gezellige sfeer. Ook de Hooibeekhoeve, de Lilse Bergen, het Suske en Wiske – Kindermuseum en Arboretum Kalmthout schotelen bezoekers een buitenprogramma voor vol vuur, licht en sfeer. De Warande gaat met festival WinterWarm gezellig op locatie in de Hoge Rielen. Tijdens Gezellig Buiten is het warm en vurig in de provincie Antwerpen, ook al viert de herfst hoogtij of is het putteke winter! www.gezelligbuiten.be

Organisator
Arboretum Kalmthout

Volgende