Gezocht: innovatieve KMO/MKB

Drie grote Vlaams-Nederlandse innovatieprojecten zijn op zoek naar KMO`s en MKB`ers met innovatieplannen. Op 20 februari krijg je in het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel tekst en uitleg over de kansen en subsidiemogelijkheden voor ondernemingen binnen deze drie projecten in het Europees subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland. Ook is er een toelichting over de kansen voor bedrijven in het Europees subsidiefonds LIFE. Daarnaast kun je één-op-één de mogelijkheden voor jouw onderneming verder bespreken met de projectverantwoordelijken en komt een ondernemer vertellen over zijn ervaring met een Europees project. 

Status
Inschrijvingen afgesloten
Datum
  • maandag 20 februari 2017 van 19 uur tot 22 uur
Uiterste inschrijfdatum
zondag 19 februari 2017

Via drie unieke Interreg-projecten, CrossRoads 2, CrossCare en Link2innovate, kunnen ondernemers de komende jaren een beroep doen op subsidie en ondersteuning voor het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten. Diverse speerpuntsectoren komen hierbij aan bod. Ondernemingen die succesvol deelnemen, kunnen afhankelijk van het type project rekenen op subsidies van 10.000 tot 200.000 euro. 

Voor wie en welke sectoren?

Het event richt zich op Kleine en Middelgrote Ondernemingen (BE), en op het Midden- en Kleinbedrijf (NL) uit de grensregio Vlaanderen-Nederland. Uiteraard zijn mensen met een professionele interesse in innovatie bij KMO`s of het MKB ook van harte welkom. Onderaan deze pagina vind je een overzichtstabel en een korte inhoudsbeschrijving van deze projecten.

  • CrossRoads2 richt zich op KMO's/MKB's met technologische innovaties in sectoren zoals agrofood, chemie en materialen, high tech systemen, life sciences & health, cleantech, biobased, logistiek en maintenance. Lees meer over dit project.
  • CrossCare richt zich op innovatie in de zorgsector door KMO's/MKB's. Dit kan gaan over nieuwe of verbeterde zorgconcepten, -diensten, -processen en -producten. Lees meer over dit project.
  • Link2Innovate richt zich op starters (KO's/KB's <7 jaar) die werkzaam zijn met sleuteltechnologieën zoals: micro- en nano-elektronica, fotonica, nanotechnologie, industriële biotechnologie, geavanceerde materialen, of geavanceerde fabricatiesystemen en –processen. Lees meer over dit project.

Programma

Tijdstip Activiteit
18:45 uur Onthaal met hapje en drankje
19:15 uur Verwelkoming door Ludwig Caluwe, gedeputeerde voor Economie voor provincie Antwerpen
19:20 uur Toelichting Interreg Vlaanderen-Nederland 
19:30 uur Voorstelling project CrossCare, Kelly Verheyen + getuigenis Van Roey Automation NV over project SenZYX
19:55 uur Voorstelling project Link2Innovate, Sofie Verhaegen
20:05 uur Voorstelling project CrossRoads 2, Annick Verween
20:15 uur Toelichting kansen voor ondernemingen in LIFE
20:30 uur Netwerkreceptie en mogelijkheid tot één-op-één-gesprekken met projecten
22:00 uur Einde

Wetenschapspark Universiteit Antwerpen

Wetenschapspark Universiteit Antwerpen is een uniek bedrijvenpark, waar innovatieve ondernemers terecht kunnen voor kantoor- of laboruimten op maat, maar zich tevens omringd weten door een actief netwerk van kennisverstrekkers. www.wetenschapsparkantwerpen.be

Zoek de verschillen

In dit document vind je een handige overzichtstabel die je de verschillen tussen de Interreg Vlaanderen-Nederland projecten toont. Ook vind je er per project een korte omschrijving van de mogelijkheden, subsidiebedragen, doelgroepen en focus van het project.