Monumentenwacht inspecteert kathedraal

25.03.2015

Onze monumentenwachters beklommen de voorbije week  de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal om het gebouw te controleren.

Onze collega's beklimmen regelmatig monumenten om de staat te controleren en eigenaars te helpen bij het bewaren van het vele erfgoed in onze provincie.Wanneer ze aan de hoogste kerktoren van het land hangen, valt dat natuurlijk extra op. Ze haalden er zelfs het journaal mee.

Herbekijk de uitzending op:
www.deredactie.be,
www.vtm.be
,
www.atv.be

Onze-Lieve-Vrouwe-toren al 20 jaar aangesloten bij Monumentenwacht Antwerpen

Al zo’n 20 jaar brengt Monumentenwacht  de toren regelmatig  in kaart. De monumentenwachters zijn getraind in hoogtewerk met industriële touwtechnieken en om elke steen van dit open kantwerk veilig en van dichtbij te kunnen controleren.
De eigenaar, de stad Antwerpen, weet zo welk onderhoud er moet uitgevoerd worden om grote, ingrijpende werken uit te stellen of zelfs overbodig te maken. Dit is niet allen kostenbesparend maar draagt ook bij tot de authenticiteit van de bijna 500 jaar oude toren. Een mooi voorbeeld van preventieve erfgoedzorg , een speerpunt van Monumentenwacht Antwerpen, een team van de dienst Erfgoed van de Provincie.

www.monumentenwacht.be