Beschikbare skip links


Zwembad De Nekkerpool

Afbeelding overzicht zwembad

Ons zwembad De Nekkerpool, geopend sinds januari 2013, omvat een wedstrijdbad van 25x21 meter, een doelgroepenbad van 21x10 meter én een watergewenningszone met leuke speelelementen voor de allerkleinsten.

  • Opgelet! Zwemshorts en privézwemles zijn niet toegelaten!
  • Identiteitskaart verplicht tonen bij ingang, anders krijg je geen toegang tot het domein of het zwembad! 

Wedstrijdbad

Afbeelding De Nekkerpool

Het wedstrijdbad voldoet aan de Fina B-norm en kan gebruikt worden voor wedstrijdzwemmen, instructie, zwemvaardigheden, waterpolo, onderwatersport en synchroonzwemmen. De afmetingen bedragen 25x21 meter. De watertemperatuur telt maximaal 28 graden. Het wedstrijdbad omvat 8 banen van 25 meter en 8 startblokken.

Het wedstrijdbad kan opgedeeld worden in 2 baden door een mobiele keerwand. Het ene deel is dan 21x10 meter groot. De waterdiepte is variabel van 0 tot 4 meter dankzij een beweegbare bodem. Het andere deel telt 21x14 meter en heeft een vaste diepte van 2 meter. Bovendien is het wedstrijdbad voorzien van een drenkelingensysteem. Als het wedstrijdbad in de breedte gebruikt wordt, zijn er 12 gescheiden banen van 21 meter lang voorzien.

Doelgroepenbad

Afbeelding doelgroepenbad

Dit bad is bestemd voor recreatief zwemmen, baantjes zwemmen en in- en uitzwemmen bij wedstrijden. Bij topsportevenementen kan het doelgroepenbad worden ingezet als trainings- of warming up-bad. De afmetingen van dit bad bedragen 21x10 meter. De watertemperatuur mag maximaal tot 30 graden oplopen. De waterdiepte kan variabel ingesteld worden van 0 tot 2 meter dankzij 2 onafhankelijk beweegbare bodems.

Ook dit bad is uitgerust met een drenkelingensysteem. Daarnaast heeft het doelgroepenbad een vaste mindervalide badlift. Hier vind je 4 startblokken. Tenslotte kan het doelgroepenbad deels visueel afgesloten worden van het sportbassin.

Recreatief gedeelte

Afbeelding recreatiebad

Dit bad is een watergewenningszone met leuke speelelementen voor de allerkleinsten. De baden worden in 3 afgescheiden gedeelten opgesplitst naargelang de diepte (van 0.20 over 0.40 tot 0.60 meter). De watertemperatuur in dit gedeelte kan maximaal 32 graden meten.

Het zwembad is voorzien van een doorzichtige zwembadwand. De kinderen kunnen zich vermaken met diverse speelelementen als een waterval, een regendouche, bruisbulten, spuitelementen en andere verrassingen.

Kleedvoorzieningen

Afbeelding kleedkamer

In De Nekkerpool zijn naast de 35 individuele kleedcabines ook 10 groepsruimten voorzien. De lockerkasten worden afgesloten met pandsloten, die werken met munten van 1 euro. De bezoekers kunnen gebruik maken van 3 onafhankelijk te gebruiken groepsdouches. Het aantal sanitaire voorzieningen en verschoningsruimten is ruim voldoende. Voor de mindervalide bezoekers en voor families zijn 8 omkleedruimten gebouwd, samen met 2 gescheiden mindervalide douches en toiletruimten.

Drenkelingensysteem

Zowel het wedstrijdbad als het doelgroepenbad van De Nekkerpool zijn uitgerust met het drenkelingendetectiesysteem AngelEye. Het systeem is ontwikkeld om zwembadpersoneel en redders te helpen zwemmers te herkennen die het risico lopen te verdrinken. AngelEye is gericht op het controleren van de activiteit van de zwemmers.

Het systeem bestaat uit camera’s die onregelmatige bewegingen kunnen ontdekken van lichamen op kritieke plaatsen zoals bijvoorbeeld de bodem van het zwembad. Het systeem kan ook alle activiteiten in de baden vastleggen en onderscheid maken tussen normale en kritieke gebeurtenissen en gedrag. Door monitoren die in de reddersruimte zijn geplaatst en via gsm’s kan het zwembadpersoneel voortdurend alle activiteiten in het zwembad volgen en zo indien nodig gepast tussenkomen.

Openingsuren

Het zwembad De Nekkerpool is alle weekdagen open vanaf 8.30 uur tot en met 22 uur en op weekenddagen van 9.00 tot 21.30 uur. Het laatste ticket wordt tijdens de week verkocht om 21.00 uur en in het weekend om 20.30 uur. Je ticket is 2 uur geldig!

Opgelet! Niet op alle momenten zijn alle baden volledig vrij voor het publiek. Scholen en clubs komen namelijk ook genieten van het spiksplinternieuwe zwembad. Via beschikbaarheid kun je de beschikbare banen per half uur terugvinden.

Meer info?

Liesbeth Smets

Coördinator zwembad
tel.: 015 55 70 05
fax: 015 55 66 10

volledige adresinformatie


Adresinformatie

Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker

Nekkerspoel-Borcht 19
2800 Mechelen
Tel 015 55 70 05
Fax 015 55 66 10

Onze nieuwsbrief

Laatste editie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief