100% Cultuur

Het provinciaal agentschap Prospekta heeft een belangrijke rol als bovenlokaal platform voor cultuurcommunicatie en -marketing. ‘100% Cultuur’ is een platform dat het culturele aanbod uit/in heel de provincie Antwerpen breed promoot.

Een brede cultuurcommunicatie is belangrijker dan een volledige. De keuzes maken het verschil. ‘100% Cultuur’ zet in op niches en bereikt zo andere mensen:

  • Provincie Antwerpen 100% EXPO is een gratis kleurrijk cultuurmagazine dat je goesting geeft om op stap te gaan. Geen vaktijdschrift met geleerde woorden, maar een blad dat laat zien wat er gebeurt in de tentoonstellingswereld. Elke drie maanden breng het een gevarieerde selectie van expo’s uit de provincie Antwerpen en zoomt het in op bijzondere kunstwerken. Je krijgt een blik achter de schermen en maakt kennis met nieuwe locaties en getalenteerde mensen. 
    Het laatste nummer kan je steeds online bekijken

  • Het wekelijks cultuurprogramma 100% CULTUUR op ATV en RTV. Dit programma zoomt in op verschillende voorstellingen, tentoonstellingen en amateurkunsten in de provincie en geeft culturele tips. Theater, film, een muziekoptreden of een museumbezoek. Met reportages en tips wijst 100% CULTUUR je de weg!

  • Onder de vlag ‘100% Cultuur’ organiseren we jaarlijks een aantal belangrijke collectieve marketingevenementen voor de brede culturele sector zoals de Museumnacht. Onze jaarlijkse Cultuurmarkt in Antwerpen geeft traditioneel het startschot van het culturele seizoen.

  • Via Suiker ben je volledig mee met wat er leeft op cultureel vlak in de Kempen.
160.000 bezoekers tijdens de cultuurmarkt in 2016
15 000 lezers ontdekken via 100%EXPO boeiende expo's in de provincie