Arenbergschouwburg en Openluchttheater Rivierenhof

Sfeerbeeld van de grote zaal van de Arenbergschouwburg © Sven De Preter
© Guy Augustus

Arenberg

In het hartje van de Antwerpse theaterbuurt is de Arenberg een begrip voor de cultuurliefhebber sinds 1971. Het is een gezellig cultuurhuis waar je kunt genieten van pop, rock, over comedy en literatuur tot theater! Met een prachtige grote zaal om van te snoepen en een klein broertje voor nieuwe of unieke voorstellingen, gaan vaste waarden en ontluikend talent hand in hand.

Arenberg is een open en sterk cultuurhuis met een gevarieerd, breed en kwalitatief aanbod. Iedereen, ongeacht leeftijd, interesses of culturele afkomst, kan er van cultuur proeven.
Maar er is meer! Arenberg zet ook succesvol in op talentontwikkeling, cultureel ondernemen en doelgroepwerking. Het huis is dan ook een broedplaats voor nieuw artistiek talent.

Zeker op vlak van culturele diversiteit staat Arenberg een streepje voor, onder meer dankzij de samenwerking met Fiëbre. Het Mestizo Arts Festival is enerzijds uitgegroeid tot een sterk showcasefestival binnen de culturele sector. Anderzijds kleurt MAF ook mee het programma van de Arenberg met zijn MAFfe Vrijdagen.

Tijdens de zomermaanden is de Arenberg gesloten en verhuist ze naar haar zomerresidentie: het Openluchttheater in het Rivierenhof. Voor meer info en de programmatie vanaf september kun je terecht op  www.arenbergschouwburg.be. Je kunt er ook al je tickets bestellen!

Openluchttheater Rivierenhof

Sinds enkele jaren is Openluchttheater Rivierenhof uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het festivallandschap. Iedere zomer kun je genieten van meer dan 40 concerten -van rock, roots & blues tot jazz, folk & nederpop- in het unieke Openluchttheater, gelegen in het provinciaal domein Rivierenhof in Deurne (Antwerpen).

De feeërieke omgeving van het theater spreekt tot de verbeelding van iedere concertbezoeker en de originaliteit van het amfitheater maakt de concertbeleving compleet en onvergetelijk.
Naast voorstellingen van gerenommeerde nationale en internationale artiesten kan je in onze grote gezellige binnenkoer terecht voor een fris drankje, een hapje uit de wereldkeuken of een lekkere cocktail.

Openluchttheater Rivierenhof… niet het grootste festival, wel het langste.

Meer info en programmatie vind je op www.openluchttheater.be.

 

“Het Rivierenhof heeft goeie aardstralen. Het is een speciale plek, waar straffe artiesten spelen.”,  Daan - De Standaard
"Soms lijkt het erop dat perfectie toch bestaat. Sublieme locatie, zalig weer, veel sfeer, een act op het podium die niets dan liefde uitstraalt, én van het publiek eens zoveel warmte terugkrijgt. Zo'n concert was het namelijk, gisterenavond in het Rivierenhof, waar Tourist Lemc het eerste van twee uitverkochte thuismatchen speelde.”, Bart Steenhaut - De Morgen
80 000 bezoekers genieten jaarlijks van een concert in het Openluchttheater

Bezoek de website

Neem een kijkje op de website van de Arenberg en prik de voorstellingen die je dit cultuurseizoen wil bijwonen in je agenda. 

Sfeerbeeld van de grote zaal van de Arenbergschouwburg © Sven De Preter

Kalender