ModeMuseum Provincie Antwerpen

Scenografie ondersteunt het verhaal

Elke tentoonstelling gaat uit van een totaalverhaal. Naast kledingstukken komen ook de inspiratiebronnen van de ontwerper, verbanden met andere kunstdisciplines e.d. aan bod. Dat vertaalt zich in een tentoonstellingsruimte die bij elke expo een aangepaste invulling krijgt en je telkens meeneemt naar een totaal andere modewereld, klaar om ontdekt te worden.

MoMu+Friends

Via een afwisselend programma van workshops, nocturnes, bezoeken, studiedagen en dergelijke wil het ModeMuseum zijn band met het ruime publiek verstevigen. Ook de vriendenvereniging van het ModeMuseum, MoMu+Friends illustreert dit. Sinds 2011 verzamelt dit netwerk mensen met een passie voor mode. Vanaf €50 lidgeld kan jij ook samen met MoMu meeschrijven aan het internationale succesverhaal van de Belgische mode en van allerlei speciale voordelen en activiteiten genieten.

ModeNatie: van warenhuis tot museum

Je vindt het ModeMuseum in de ModeNatie in de Nationalestraat, in het hart van de Antwerpse modewijk. Het gebouw van ModeNatie werd opgericht in de 19de eeuw als warenhuis voor de heren- en kinderkledingzaak New England. De ModeNatie biedt verder ook onderdak aan het Flanders Fashion Institute (FFI), de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten – Artesis Hogeschool Antwerpen en Copyright Bookshop.

25 000 stukken telt de collectie van het ModeMuseum

Bezoek de website

Ontdek de volledige programmatie en alle informatie over de lopende tentoonstelling en activiteiten op de website van het ModeMuseum.

Jurk met zwart bovenstuk en lange, gebloemde hoepelrok

Kalender