Orkesttornooien

Leren en ontmoeten

Met de tornooien geven we muziekensembles een podium.  Tegelijkertijd hebben de muzikanten alle kansen om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Een professionele jury beoordeelt de concerten. Ze bezorgt de groepen waardevolle persoonlijke feedback en adviezen voor de toekomst.  

Genieten

Tijdens deze tornooien ben je welkom om te komen luisteren naar de concerten. Dat is absoluut de moeite waard want onze orkesten zetten steeds hun beste beentje voor! Toegang is gratis.

Subsidies

Bij de beoordeling plaatst de jury de muziekgroepen in een bepaalde afdeling. Aan elke afdeling is een subsidiebedrag verbonden voor maximaal vier jaar.
De zes afdelingen zijn: derde afdeling, tweede afdeling, eerste afdeling, afdeling uitmuntendheid, ereafdeling en superieure afdeling.
Meer info over deze subsidies krijg je via de link onderaan deze pagina. Je kan ook terecht bij het cultuurloket: cultuurloket@provincieantwerpen.be, 03 240 66 30 36.

Het orkesttornooi van 2017

Op onze subsidiepagina vind je alle documenten voor deelname aan het orkesttornooi 2017. De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten.

Vanaf 2018

De provincies zijn vanaf 1 januari 2018 niet langer bevoegd voor cultuur en zullen geen koor- en orkesttornooien meer organiseren. De Vlaamse Overheid neemt de bevoegdheid over. Voor alle informatie daarover kun je terecht op de website van Vlaanderen.

 

Orkesttornooi 2015 - Dirigent Jo Schelkens van de Koninklijke Harmonie Concordia et Amicitia (Ter Dilft, Bornem)
Dirigent Jo Schelkens van de Koninklijke Harmonie Concordia et Amicitia (Ter Dilft, Bornem)

Bijzondere foto's

Jong creatief talent geven we graag alle kansen. Tijdens het orkesttornooi van 2016 schakelden we daarom via Naft  enkele jonge fotografen in om alles in beeld te brengen.

Deze heel erg mooie foto's kun je bekijken op onze facebookpagina. Per tornooidatum maakten we een album aan. Met dank aan het jonge talent: Milou Verstappen, Pieter Wouters, Bjorn Lauwerijs en Stefan Lambrechts!

(Hoofdingsfoto van deze pagina is van Kioni Papadopolous, onze Naft-fotograaf in 2015)

 

69 jaar gaat het orkesttornooi al door