50ste bib in de provincie sluit aan op het Provinciaal Bibliotheeksysteem

25.09.2014
Meisje leest een boek van Stieg Larsson in een hangmat in een bibliotheek

Tot voor kort waren maar liefst 49 bibliotheken in de provincie Antwerpen aangesloten op het Provinciaal Bibliotheeksysteem. Hun gebruikers waren vorig jaar goed voor 3.191.117 bibliotheekbezoeken. Ook de online dienstverlening wordt steeds sterker bevraagd, dankzij het Provinciaal Bibliotheeksysteem kunnen gebruikers online zoeken naar bijna 1 miljoen titels en 4.312.925 fysiek uit te lenen items in alle aangesloten bibliotheken. Sinds vandaag is ook de bib van Sint-Katelijne-Waver aangesloten.

De provincie Antwerpen speelt een actieve rol bij de digitalisering en professionalisering van bibliotheken. Het implementeren van moderne technologieën is voor lokale bibliotheken en hun medewerkers niet altijd haalbaar. Daarom werkt het team Streekgericht Bibliotheekbeleid samen met de sector overkoepelende oplossingen uit. Door aan te sluiten bij het Provinciaal Bibliotheeksysteem zijn lokale openbare bibliotheken steeds mee met de laatste technologische ontwikkelingen. Zo werken we samen aan kostenbesparingen, en een betere en efficiëntere dienstverlening.

We hebben de ambitie om tegen 2018 alle 69 openbare bibliotheken in de provincie aan te sluiten op het Provinciaal Bibliotheeksysteem.

Meer informatie over deze moderne bibliotheekcatalogus, die niet enkel de bibliotheekcollectie maar ook allerhande andere informatie bevat, vind je terug op de pagina over het Provinciaal Bibliotheeksysteem.