Bibliotheek Edegem sluit aan bij provinciale bibliotheekcatalogus

30.04.2015
Bibliotheek Edegem

Vanaf 7 mei sluit de bibliotheek van Edegem als 55ste bib aan op de provinciale bibliotheekcatalogus. Zowel de bezoekers van de bib als de bibliotheek zelf kunnen daardoor volop gebruik maken van alle voordelen van het centraal digitaal platform ‘mijn.bibliotheek.be’.

Bezoek digitaal je bib

Als bezoeker van bib Edegem kun je vanaf 7 mei van thuis uit zien welke boeken beschikbaar zijn in de eigen bibs én in die van de buurgemeenten. Ontleningen aanvragen en verlengen kan (nog steeds) volledig online. Met ‘mijn.bibliotheek.be’ krijg je een nieuwe digitale login voor het beheer van al je lidkaarten en kun je van thuis uit de digitale bibliotheekcollecties raadplegen.
In de bibliotheekcatalogus vind je naast de bibliotheekcollectie ook informatie over nieuwe aanwinsten, bibliotheekevenementen, de literaire actualiteit, een uitgebreid krantenarchief, boekrecensies, muziekfragmenten...

Een uitgebreid bibliotheeknetwerk

Via provincieantwerpen.bibliotheek.be vind je meteen alle aangesloten bibs en krijg je op de startpagina berichten te zien uit de verschillende gemeenten. Uiteraard heeft elke aangesloten bibliotheek ook een eigen webstek op het netwerk. Inwoners van Edegem vinden hun bib terug via http://edegem.bibliotheek.be.

De provincie heeft de ambitie om alle bibliotheken van de provincie aan te sluiten bij het bibliotheeksysteem. Momenteel bereikt het systeem 80% van de gemeenten en 85% van de inwoners van de provincie.”

Het uitgebreide netwerk biedt ook aan de bibs zelf heel wat informatie. Nieuwe technologische ontwikkelingen en digitale content die op Vlaams niveau ontwikkeld worden, stromen meteen door naar de lokale bibliotheek. Bovendien kunnen bibliotheken met het systeem ontleningen monitoren en zo hun aanbod nog beter afstemmen op de vraag van hun publiek.

Meer info

Meer informatie over deze moderne bibliotheekcatalogus, die niet enkel de bibliotheekcollectie maar ook allerhande andere informatie bevat, vind je terug op de pagina over het Provinciaal Bibliotheeksysteem.