Bibliotheek Lier introduceert als 56ste bib de provinciale catalogus

15.05.2015
Bib Lier

Vanaf donderdag 21 mei sluit de bibliotheek van Lier als 56ste bib aan op de provinciale bibliotheekcatalogus. Zowel de bezoekers van de bib als de bibliotheek zelf kunnen daardoor volop gebruik maken van alle voordelen van het centraal digitaal platform.

Met Lier erbij bereikt het systeem 81,4% van de gemeenten en 87% van de inwoners van de provincie. Zo hebben ze samen toegang tot ruim 1.026.267 verschillende titels..

Bezoek digitaal de bib op lier.bibliotheek.be

Bezoekers van bib Lier kunnen vanaf 21 mei van thuis uit zien welke boeken beschikbaar zijn in de eigen bibs én in die van de buurgemeenten. Ontleningen aanvragen en verlengen kan volledig online. Met ‘mijn.bibliotheek.be’ krijgt de Lierenaar een nieuwe digitale login voor het beheer van al zijn lidkaarten en kunnen ze van thuis uit de digitale bibliotheekcollecties raadplegen.

In de bibliotheekcatalogus vinden ze naast de bibliotheekcollectie ook informatie over nieuwe aanwinsten, bibliotheekevenementen, de literaire actualiteit, een uitgebreid krantenarchief, boekrecensies, muziekfragmenten...

Een uitgebreid bibliotheeknetwerk

Via provincieantwerpen.bibliotheek.be vind je meteen alle aangesloten bibs en krijg je op de startpagina berichten te zien uit de verschillende gemeenten.

Meer info

Meer informatie over deze moderne bibliotheekcatalogus, die niet enkel de bibliotheekcollectie maar ook allerhande andere informatie bevat, vind je terug op de pagina over het Provinciaal Bibliotheeksysteem.