Provinciaal Bibliotheeksysteem

 

Met het provinciaal bibliotheeksysteem (PBS) biedt de provincie Antwerpen alle openbare bibliotheken van haar grondgebied een hoog geavanceerde totaaloplossing aan voor de verschillende facetten van het bibliotheekbeheer. 

Het PBS beschikt over een moderne bibliotheekcatalogus, je vindt er naast de bibliotheekcollectie ook allerhande informatie over nieuwe aanwinsten, bibevenementen, de literaire actualiteit, ...  in terug. Laat je verleiden door de compleetheid van het aanbod.

De provincie werkt nauw samen met Cultuurconnect voor de uitrol van Vlaamse projecten omtrent de Digitale Bibliotheek.

Raadpleeg de provinciale catalogus (doorzoek alle aangesloten bibliotheken) of klik door naar de catalogus van jouw gemeentelijke bibliotheek.

 

Het Provinciaal Bibliotheeksysteem in cijfers (status okt. 2014)

Naar aanleiding van de aansluiting van Sint-Katelijne-Waver als 50ste bibliotheek op het provinciale bibliotheeksysteem brachten we de grootte van het project visueel in kaart. Wie meer gebruikscijfers over zijn of haar bibliotheek wil kennen kan steeds surfen naar www.bibliotheekstatistieken.be.

Hoe aansluiten op het PBS

De voorwaarden waaronder een bibliotheek kan aansluiten op het provinciaal bibliotheeksysteem zijn vastgelegd in een convenant. Gemeentes die meer informatie wensen kunnen ook steeds een afspraak maken voor een uitgebreide toelichting.