Detailhandelscoaches

Hoe ga je met deze visie aan de slag? Contacteer één van onze detailhandelscoaches. Zij werken samen met de schepenen, ambtenaren en handelaars een traject uit op maat van je stad of gemeente. Ze helpen gemeentebesturen om een strategisch commercieel plan en beleidsvisie op te maken:

  • in een kort traject: de duur hangt af van de omvang van je gemeente, het aanwezige handelsapparaat en de mate waarin je klanten uit andere gemeenten aantrekt;
  • in een traject op lange termijn: samen met twee of meer (buur)gemeenten werken we een visie en acties uit, over de gemeentegrenzen heen.

Welke tools gebruiken we?

  • Elke gemeente krijgt toegang tot Locatus, een databank met up-to-date retailinformatie.
  • Gemeentelijke feitenfiches, die jaarlijks worden geactualiseerd, met lokale cijfers over vraag en aanbod.
  • RetailCompass om de markruimte voor en de impact van nieuwe retail-ontwikkelingen te berekenen.

Het Kennisnetwerk Detailhandel, een samenwerking tussen de vijf provincies en de Vlaamse overheid, brengt verschillende studies en tools uit. Cijfers over je gemeente publiceren we op de gemeenschappelijke website van het kennisnetwerk Detailhandel.

De resultaten van onze studies en recente bevindingen over detailhandel in de provincie Antwerpen vind je onder onze provinciale studies en artikels.

Welke gemeenten kwamen al aan bod?

Vandaag hebben meer dan de helft van de gemeenten in de provincie Antwerpen een overeenkomst voor een traject. 

Gemeenten waar het traject al is afgerond:

Antwerpen (Ekeren en Hoboken), Arendonk, Berlaar, Brasschaat, Brecht (St-Job), Bonheiden, Duffel, Edegem, Geel, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Hemiksem, Herentals, Herenthout, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lier, Mol, Nijlen, Retie, Schilde, Schoten, Zoersel en Zwijndrecht.

Gemeenten die aan de beurt zijn (sommige in een vervolg op het originele traject):

Antwerpen (Deurne), Beerse, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Hoogstraten, Lier, Malle, Mol, Niel, Oud-Turnhout, Putte, Schelle, Schoten, Turnhout.

Ook interesse?

Je kunt op elk moment inschrijven op ons aanbod via een mailtje naar één van de detailhandelscoaches. Hun e-mailadressen en meer info over het begeleidingstraject vind je onderaan deze pagina.

1 op 3 gemeenten doen al beroep op een detailhandelscoach
66 000 personen in de provincie Antwerpen werken in de detailhandel

Nieuws over detailhandel