Lopende projecten

Project Werkhof 

Buurtwerk Posthof vzw startte in april 2013 met een moestuinproject. Ze gingen op zoek naar ongebruikte plekken in Antwerpen-Berchem om daar samen met buren en organisaties moestuinen aan te leggen en groenten te kweken. Moestuinieren vraagt intensieve handenarbeid, een ideale activiteit binnen de sociale economie om langdurig werkzoekenden te re-integreren op de arbeidsmarkt. In 2015 gingen Posthof en Natuurwerk samen aan de slag om het moestuinverhaal uit te breiden naar andere plekken in de provincie Antwerpen en expertise uit te wisselen voor de versterking van hun sociale economieprojecten. Hieruit ontstonden volgende nieuwe moestuinen: Wilrijk - ‘de Lijsterbes’, Heist-op-den-Berg - volkstuin in de Moretuswijk, Bonheiden - Basisschool “Klim Op”, Essen – SamenTuinen en Linkeroever - ’t Zand.

Lees hier meer over de activiteiten van Buurtwerk Posthof. 

Tuintjes

Routedokter 

De provincie Antwerpen telt duizenden kilometers recreatieve routes. Het onderhoud vormt een hele klus. Met het project Routedokter worden de provinciale en gemeentelijke taken, in verband met het onderhoud van de toeristische randinfrastructuur van de fiets- en wandelwegen in de provincie Antwerpen, door sociale economie worden uitgevoerd.

Landschapsdokters 

Landschapsdokters is een initiatief in de lokale diensteneconomie. Het beheer van parken is echter niet evident. Het is heel arbeidsintensief en vraagt de nodige kennis van zake. Om dit kwaliteitsvol te kunnen doen heeft Kempens Landschap, ondersteund door de provincie Antwerpen, de hulp gevraagd van sociale tewerkstellingsonderneming Natuurwerk vzw. Oorspronkelijk startte het project in 9 domeinen gelegen te Borsbeek, Edegem, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Hulshout, Sint-Katelijne-Waver en Wuustwezel. In 2013 gaven vijf nieuwe gemeenten - Balen, Essen, Laakdal, Mol en Retie – aan tot het project te willen toetreden.