Kamp C

Waar staat Kamp C voor?

Kamp C wil de transitie naar een duurzame samenleving versnellen door te focussen op twee principes: duurzaamheid en innovatie. Beide met de focus op de bebouwde omgeving en transitie als driver.

Kamp C is sterk visie gedreven. Zowel bij duurzaamheid als bij innovatie, zoeken we naar aspecten die belangrijk zijn om onze schouders onder te zetten. We pakken niet de zaken op die al goed lopen, maar we zoeken net zaken die moeten evolueren en die we mee verder kunnen uitbouwen. Bijvoorbeeld 3D-printen in de bouw , Circulair bouwen en GeWOONtebreker.

Samenwerken met al onze doelgroepen is daarbij belangrijk. Elke samenwerking is op zich uniek en geeft mee vorm aan het aanbod van Kamp C.

We willen particulieren, bedrijven en professionelen, lokale overheden en scholen begeleiden naar een door duurzaamheid gedreven sector die klaar is voor disruptieve innovaties. Circulair bouwen is er daar één van. Het zal de traditionele processen omver gooien en daarom trekken wij de kar om de Vlaamse bouwsector mee te nemen in deze processen door doe-projecten. We komen in actie en nemen deel aan inspirerende processen en projecten die tonen dat we klaar zijn voor de toekomst.

Werking

De werking van Kamp C is erg breed en richt zich voornamelijk tot vier doelgroepen.

Particulieren

Als particulier kun je bij Kamp C terecht voor onafhankelijk advies rond je (ver)bouwprojecten. Ook de rondleidingen in het circulair kantoorgebouw 't Centrum en de 3D-geprinte demowoning, workshops en infosessies, onze bib en lezingen kunnen je helpen bij de realisatie van je plannen.

Bedrijven en professionelen

Als ondernemer kun je je op Kamp C vestigen of er vergaderingen, seminaries of events organiseren. Daarnaast zijn onze samenwerkingsverbanden een troef. Kamp C is als Cleantech-antenne voor de bouwsector een belangrijke spil in het bouwnetwerk van Vlaanderen.

Lokale overheden

Wil je als gemeente je burgers sensibiliseren en/of informeren op gebied van duurzaam en energiezuinig bouwen en leven? Of heb je in je gemeente een (gemeentelijk) bouwproject waarvoor je neutraal advies en begeleiding kunt gebruiken? Dan kun je beroep doen op Kamp C.

Scholen

Zowel voor lager, secundair als middelbaar onderwijs, heeft Kamp C educatieve pakketten op maat om de toekomstige bouwers of bouwprofessionelen vertrouwd te maken met duurzaam bouwen.

Kalender

Surf naar de nieuwe website van Kamp C voor het meest actuele overzicht over bouwadviezen, activiteiten, events

Nieuws

Volg het nieuws van Kamp C op de voet via de website.

Bezoek de website

Heb je vragen over duurzaam bouwen? Of ben je op zoek naar een duurzaam bedrijventerrein? Neem dan een kijkje op de website van Kamp C.