Kwartier Z

interieur kwartier z

Inrichting

In Kwartier Z vind je een volledig werkend, realistisch appartement waar een oudere zorgontvanger zou kunnen wonen. Je kunt er poetsen, koken, strijken, wassen…
Daarnaast beschikt Kwartier Z over een grote polyvalente ruimte met vier verschillende hoog-laagbedden, oefenpoppen, verpleegkarren, een passieve en actieve tillift. In de 3 aanpalende leslokalen kunnen de leerlingen individueel of in groep werken, één leslokaal beschikt over een groot digitaal scherm.

oefeningen zorg

Hoe organiseer je je les in Kwartier Z?

Je kan tot ongeveer 20 leerlingen tegelijk in Kwartier Z laten oefenen. Door middel van een doorschuifsysteem kunnen leerlingen oefenen op verschillende zorghandelingen.

  • In het appartement kunnen 4 leerlingen aan de slag gaan in de keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.
  • In de polyvalente ruimte staan 4 bedden voor volwassenen en is er een babyhoekje met bedje en verzorgingstafel.
  • Er zijn 3 leslokalen waar leerlingen zich individueel of in groep kunnen voorbereiden op oefeningen of casussen kunnen bespreken.
  • Vier leerlingen kunnen via een app en één van de vier interactieve reanimatiepoppen hun reanimatietechnieken bijschaven.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van een realistische ervaring in Kwartier Z raden we aan om gebruik te maken van casussen. Zoek je nog inspiratie? Je kan bij ons minimaal een week op voorhand casussen aanvragen via mail naar kwartierZ@provincieantwerpen.be.

Nieuwe data TTT “Hoe gebruik ik Kwartier Z”?

 

Woensdag 22 september

Hoe gebruik ik Kwartier Z

op locatie

13.30-16.00 uur

 

 

 

 

Woensdag 20 oktober

Hoe gebruik ik Kwartier Z

digitaal

13.30-15.00 uur

 

 

 

 

Woensdag 17 november

Hoe gebruik ik Kwartier Z

op locatie

13.30-16.00 uur

 

 

 

 

Woensdag 24 november

Hoe gebruik ik Kwartier Z

digitaal

13.30-15.00 uur

 

 

 

 

Woensdag 15 december

Hoe gebruik ik Kwartier Z

op locatie

13.30-16.00 uur

 

 

 

 

Via deze link kan je inschrijven. 

Train-the-trainer Dementie

Deze praktische training leert je aan de slag te gaan met het thema dementie, in Kwartier Z of in je eigen klas/organisatie.

We combineren theorie met methodieken en oefeningen die deelnemers meenemen in de leefwereld van een persoon met dementie. 

Wanneer? Op donderdag 21 oktober van 9u tot 11u30, in Kwartier Z – Gouverneur Kinsbergencentrum, Doornstraat 331, 2610 Wilrijk.

Via deze link kan je inschrijven 

Coronaproof werken in Kwartier Z

De coronamaatregelen hebben uiteraard ook gevolgen voor de werking van Kwartier Z. We blijven open, maar nemen de nodige voorzorgsmaatregelen. 

In het GKC zijn ook coworkers gevestigd zoals de Uantwerpen en het UZA. Zij zijn verbonden aan zeer strikte coronamaatregelen. Voor jullie als cursisten en docenten èn omwille van de coworkers vragen we jullie de maatregelen grondig door te nemen en na te leven.

Hieronder kun je de veiligheidsdraaiboeken downloaden en kan je de inventarissen van het beschikbare materiaal terugvinden. 

Kwartier Z boeken? 

Wil je een bezoek brengen aan Kwartier Z? Dit kan door een afspraak te maken via ons boekingssysteem. Via de knop kan je eenvoudig een reservatie maken. Opgelet: Kwartier Z reserveer je in dagdelen. De beschikbare dagdelen zijn: 8u30 tot 12u15 en 12u45 tot 16u30. Als je een hele dag naar Kwartier Z wil komen reserveer je twee dagdelen in het systeem.

Prijzen

  • Onderwijsinstellingen: Secundaire scholen, CVO’s, scholen voor duaal leren en opleidingen van thuiszorgorganisaties en andere: € 5 per dagdeel per leerling
  • (Thuiszorg)organisaties en andere werkgevers: €200 per dagdeel 
  • Leerkrachten en trainers: gratis

Het gebruik van (medisch) materiaal is inbegrepen in de prijs. Je ontvangt achteraf een factuur van ons. Wij factureren per kwartaal. 

Laat weten wat je van je bezoek vond!

We willen de werking van Kwartier Z voortdurend verbeteren. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Surf naar één van onderstaande evaluatieformulieren en geef je mening over hoe jij je bezoek ervaarde.