Kwartier Z

interieur kwartier z

Inrichting

In Kwartier Z vind je een volledig werkend, realistisch appartement waar een oudere zorgontvanger zou kunnen wonen. Je kunt er poetsen, koken, strijken, wassen…
Daarnaast beschikt Kwartier Z over een grote polyvalente ruimte met vier verschillende hoog-laagbedden, oefenpoppen, verpleegkarren, een passieve en actieve tillift. In de 3 aanpalende leslokalen kunnen de leerlingen individueel of in groep werken, één leslokaal beschikt over een groot digitaal scherm.

oefeningen zorg

Hoe organiseer je je les in Kwartier Z?

Je kan tot ongeveer 20 leerlingen tegelijk in Kwartier Z laten oefenen. Door middel van een doorschuifsysteem kunnen leerlingen oefenen op verschillende zorghandelingen.

  • In het appartement kunnen 4 leerlingen aan de slag gaan in de keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.
  • In de polyvalente ruimte staan 4 bedden voor volwassenen en is er een babyhoekje met bedje en verzorgingstafel.
  • Er zijn 3 leslokalen waar leerlingen zich individueel of in groep kunnen voorbereiden op oefeningen of casussen kunnen bespreken.
  • Vier leerlingen kunnen via een app en één van de vier interactieve reanimatiepoppen hun reanimatietechnieken bijschaven.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van een realistische ervaring in Kwartier Z raden we aan om gebruik te maken van casussen. Zoek je nog inspiratie? Je kan bij ons minimaal een week op voorhand casussen aanvragen via mail naar ingrid.smets@provincieantwerpen.be.

Coronaproof werken in Kwartier Z

De coronamaatregelen hebben uiteraard ook gevolgen voor de werking van Kwartier Z. We blijven open, maar nemen de nodige voorzorgen.

Hieronder kun je de veiligheidsdraaiboeken downloaden: eentje voor het volwassenenonderwijs en eentje voor het secundair onderwijs. 

In het GKC zijn ook coworkers gevestigd zoals de Uantwerpen en het UZA. Zij zijn verbonden aan zeer strikte coronamaatregelen. Voor jullie als cursisten en docenten èn omwille van de coworkers vragen we jullie de maatregelen grondig door te nemen en na te leven.

Verder vind je hieronder ook de inventarissen van algemeen materiaal en medisch materiaal.

Kwartier Z boeken? 

Je kunt Kwartier Z via onderstaande link boeken, neem zeker ook de huisafspraken door.

Laat weten wat je van je bezoek vond!

We willen de werking van Kwartier Z voortdurend verbeteren. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Surf naar één van onderstaande evaluatieformulieren en geef je mening over hoe jij je bezoek ervaarde.