Zorginnovatie

zorginnovatie

Hoe doen we dit?

Het zorginnovatiefonds

Met het zorginnovatiefonds willen we organisaties stimuleren om vernieuwende methodieken, diensten... uit te werken. De voorwaarden zijn onder andere dat het project een bovenlokaal belang heeft, dat het project innovatief is en dat het na de subsidieperiode kan worden uitgevoerd door de eigen organisatie en/of andere organisaties.

Momenteel loopt er geen projectoproep en kan je dus geen projecten indienen.

Advies en trajectbegeleiding

Heb je een idee voor een project rond zorg? Toets dit dan af via herman.depauw@provincieantwerpen.be of 03 240 56 48 of joris.verwaest@provincieantwerpen.be of 03 240 58 52. We begeleiden en ondersteunen je bij de uitwerking van je project. Ook bekijken we welke financiële ondersteuning mogelijk is. We geven inhoudelijke en administratieve tips voor indiening.

Ruimte voor startende bedrijven: Wetenschapspark Universiteit Antwerpen

Wetenschapspark Universiteit Antwerpen is een samenwerking tussen de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen en Universiteit Antwerpen. Met deze unieke samenwerking en locatie willen ze innovatief ondernemerschap stimuleren, ondersteunen en promoten in de provincie Antwerpen. Je leest er meer over op de website van het wetenschapspark.

Samenwerking in kader van streekbeleid

Het Health & Care Network Kempen wil ondernemerschap en samenwerkingen op vlak van zorg en gezondheid bevorderen. Acht organisaties namen het initiatief om het Health&Care Network Kempen op te richten: VOKA Kempen, LiCalab, Thomas More Kempen, Streekplatform Kempen, AZ Herentals, Van Roey, Innovatiecentrum Antwerpen en de provincie Antwerpen.