Oproepen

publish date
18.03.2019

Op deze pagina vind je een overzicht van de openstaande Europese projectoproepen per programma. Heb je een vraag hierover of heb je een projectidee dat je graag zou indienen bij een Europees fonds? Laat ons dan zeker iets weten. Onze contactgegevens vind je onderaan deze pagina.  

EFRO Vlaanderen

Er werd in juni 2019 een nieuwe oproep voor EFRO Vlaanderen gelanceerd. Voor deze oproep is er een een budget van 2,5 miljoen euro. De deadline voor indiening is 27 september 2019. Ontdek snel wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie op deze pagina.

Interreg-programma`s

Interreg 2 Zeeën

De 8e call opent op 1 februari en sluit op 8 april 2019. Meer info vind je op de website van het 2 Zeeënprogramma.

Interreg Noordzeeregio

De 10de oproep staat open tot 8 april 2019. Meer info op de website van het Noordzeeregio-programma.

Interreg Noordwest-Europa

De 9de oproep voor de prioriteiten 1 & 3 staat open tot 14 juni 2019.  Meer info vind je op de website van het Noordwest-Europa-programma

Interreg Vlaanderen-Nederland

De vijfde oproep binnen het thema duurzame energie staat open tot 20 december 2019. Meer info vind je op de website van Interreg Vlaanderen-Nederland.

Thematische programma`s

Erasmus+ 

Dit programma werkt met verschillende deadlines en prioriteiten en voor 2019 is er zelfs 10% meer budget dan voor 2018.

Dit voorjaar staat er een oproep open voor kernactie 2: samenwerking voor innovatie en goede praktijken. Deadline is 21 maart 2019. Kijk op de website voor meer informatie.

Meer info over de deadlines en de inhoud van het programma voor projecten rond onderwijs en educatie vind je op de website van EPOS-Vlaanderen. Voor projecten over jongeren en jeugd neem je het best contact op met Jint.

Creative Europe

Het Europees subsidieprogramma Creative Europe werkt met verschillende oproepen die tegelijkertijd lopen. Zo zijn er subsidies voor:

  • Media: ontwikkeling&productie, distributie&vertoning, opleidingen&publieksontwikkeling, markttoegang&fondsen. Meer informatie over de oproepen voor media en de deadlines vind je op de website.
  • Cultuur: Europese samenwerkingsprojecten, Europese netwerken, Europese platformen en vertalingen. Meer info over de oproepen en de deadlines vind je op de website.  

Europa voor de burger

Projecten die het Europees burgerschap versterken moeten voor subsidie naar Europa voor de burger. Dit najaar is er nog een oproep voor: stedenbanden, netwerken van steden, projecten van maatschappelijke organisaties. Deadline is 1 september. Meer info.

Zoeken op thema

Op de website van de Europese Commissie kun je subsidies zoeken per thema.

Advies nodig?

Wil je graag advies over het juiste fonds voor jouw projectidee of heb je vragen over de aanvraagprocedure? Contacteer de projectmanagers van dienst Europa.

 

Volgende van de detaillijst