Hoeve- en streekproducten

De liefde voor het product en jarenlange vakmanschap proef je bij elke hap of slok. Je ontdekt ze bij de producent, de lokale winkel of het toeristisch kantoor Het zijn unieke producten door hun verbondenheid met de streek. Ze worden lokaal gemaakt met lokale grondstoffen en op een tradiotionele manier. 

Het is iets 'van bij ons', ideaal om vrienden mee te verrassen of jezelf te verwennen! Met haar hoeve- en streekproductenbeleid wil de provincie Antwerpen die trots voor het lekkers uit onze streken versterken.

Provinciale ondersteuning voor producenten

Elk hoeve- of streekproduct is het resultaat van het harde werk van een ondernemer. Voor de producent zijn deze lekkere hoeve- en streekproducten niet alleen een passie, maar ook een bron van inkomsten. 

De provincie Antwerpen kiest voor het behoud van lokaal ondernemerschap en tewerkstelling. Via haar hoeve- en streekproductenbeleid geeft ze extra ondersteuning aan zowel de grote als de kleinschalige producenten.

Daarnaast is er ook aandacht voor de promotie, verspreiding en vermarkting van de producten. Samen met de ondernemers en (boven)lokale partners, zoekt de provincie Antwerpen naar duurzame oplossingen op de vele vragen. Zo zorgen we er samen voor dat de markt van hoeve- en streekproducten kan blijven groeien.

Heb je als producent zin om samenwerking te starten voor een gemeenschapsvormend project of evenement waarbij hoeve- en streekproducten centraal staan? Ga dan zeker eens kijken bij de voorwaarden voor de Subsidiekorf platteland.

Nieuwsbrief: Lekkers met Streken

Blijf op de hoogte van de nieuwtjes rond hoeve- en streekproducten. Vul je e-mailadres in en ontvang onze nieuwsbrief.