Buurderij Provinciehuis

Het concept van de buurderij is verrassend eenvoudig. Wie voor dinsdagnacht online een bestelling plaatst via www.boerenenburen.be > buurderij provinciehuis kan op donderdag tussen 16 en 16.45 uur zijn verse producten ophalen in de ondergrondse garage van het provinciehuis. De producenten brengen ze zelf ter plaatse. Op en top korte keten dus! 

Gamma Buurderij Provinciehuis

Buurderijverantwoordelijke Jennifer De Roeck selecteert elke week opnieuw een veelzijdig aanbod van groenten en fruit, yoghurt, eieren, vlees en kaas tot bieren uit Borgerhout en bubble gum lippenbalsem en allerlei zepen van Horizon Soaps uit Schoten. Het aanbod is verrassend en veelzijdig. Je kan er zowel je wekelijkse boodschappen halen als leuke cadeautjes voor allerhande gelegenheden.

Surf naar www.boerenenburen.be en zoek in de zoekbalk naar Buurderij Provinciehuis.

Waarom een buurderij?

Hoewel mensen soms dicht bij een boerderij wonen, is de mentale afstand ver. Korteketeninitiatieven zoals de buurderij maken die afstand kleiner; letterlijk en figuurlijk. Hoe kleiner de kloof is tussen voedselconsumenten en –producenten, hoe groter het draagvlak is voor land- en tuinbouw. Door een buurderij letterlijk in huis te halen, versterkt het provinciehuis ook zijn publieke functie.

Contactpersoon provincie Antwerpen