Week van de Korte Keten

Tijdens de Week van de Korte Keten willen we consumenten op verschillende manieren laten kennismaken met tal van lokale hoeve- en streekproducten. Denk maar aan een verrassende kookworkshop, proefavond, boerenmarkt, hoevepicknick, opendeurdag op je bedrijf, traktatie voor elke bezoeker en tal van andere activiteiten rond hoeve- en streekproducten.

We zijn volop op zoek naar initiatieven van producenten, gemeenten, scholen, verenigingen, restaurants, … die mee willen stappen in de Week van de Korte Keten. Geïnteresseerden kunnen hun acitiviteit op de website www.weekvandekorteketen.be plaatsen. Wie zijn activiteit voor 15/3 registreert, ontvangt een gratis promotiepakket.

Ben je nog op zoek naar ideeën en/of partners? Dan nodigen we je graag uit op onze inspiratiemomenten. Je ontdekt er welke activiteiten je kan organiseren en hoe je dit best aanpakt. Bovendien tonen we je enkele inspirerende voorbeelden en ontmoet je er tal van organisaties die mee op de kar kunnen springen.

De inspiratiemomenten in de provincie Antwerpen gaan door op:

• maandagavond 21/1 in Berchem
  • dinsdagnamiddag 22/1 in Kasterlee
  • woensdagvoormiddag 23/1 in Heist-op-den-Berg

Wat kan jij doen tijdens de Week van de Korte Keten?

• Organiseer een kookworkshop, boerderijpicknick of proeverij.
  • Organiseer een boerenmarkt of ander evenement met lokale producten.
  • Organiseer een fietstocht langs lokale verkooppunten.
  • Stel een menu samen met lokale producten.
  • Serveer lokale producten op je school of bedrijf

Waarom meedoen aan de Week van de Korte Keten?

• Omdat het een unieke kans is om lokale producten bekend te maken bij een nieuw en breed publiek.
  • Omdat je een boost kan geven aan (bestaande) initiatieven op jouw bedrijf, organisatie, school of gemeente.
  • Omdat de Week van de Korte Keten loopt in gans Vlaanderen.
  • Omdat Vlaanderen ervoor zal zorgen dat de Week van de Korte Keten een begrip wordt.
  • Omdat de provinicie Antwerpen een eigen communicatieplan heeft om de initiatieven op ons grondgebied maximaal in de kijker te zetten

Zet de Week van de Korte Keten en je evemenent in de kijker

weekvandekorteketen@provincieantwerpen.be

Organiseer je een evenement is een andere provincie? Dan kan je terecht bij onze collega's op volgende e-mailadressen:

weekvandekorteketen@westvlaanderen.be
weekvandekorteketen@oost-vlaanderen.be