Week van de Korte Keten 2022

Korte keten-kopers

In 2022 ging provincie Antwerpen op zoek naar korte keten-kopers die graag willen vertellen waarom ze rechtstreeks bij de boer(in) kopen in een hoevewinkel, CSA-boerderij, zelfpluk, (boeren)markt... Een greep uit deze getuigenissen verschijnt binnenkort online.

Lezen

Enkele bibliotheken richten tijdens de Week van de Korte Keten een hoekje in waar de korte voedselketen centraal staat. Grasduin in onze leeslijst en vind een boek dat jou op het lijf geschreven is. 

Korte Keten - radio

Wat gebeurde er nog? Tijdens de Week van de Korte Keten kon je elke weekdag luisteren naar een live-uitzending op Radio 2 die helemaal draaide rond de korte voedselketen. Elke weekdag tussen 12 en 13 uur kwam een andere Vlaamse provincie aan bod. De provincie Antwerpen maakte radio vanuit een plukboerderij in gemeente Schelle. Er kwamen allerlei interessante gasten langs.

Verrassingen in het straatbeeld

Samen met Antwerpse gemeenten en steden voerden we actie om nieuwsgierigheid op te wekken bij voorbijgangers. Op vrijdag 13 mei was er in samenwerking met de gemeenten een ludieke actie in het straatbeeld. Her en der werden standbeelden aangekleed met een keukenschort van de Week van de Korte Keten.

De Dienst Landbouw van provincie Antwerpen gaf het goede voorbeeld...

Download logo en banners van de campagne

KorteKeten_Banner_1000x2000