Week van de Korte Keten 2022

Korte keten-kopers gezocht

In 2022 gaat provincie Antwerpen op zoek naar korte keten-kopers die graag willen vertellen waarom ze rechtstreeks bij de boer(in) kopen in een hoevewinkel, CSA-boerderij, zelfpluk, (boeren)markt... Hou deze webpagina in de gaten! Vanaf half mei kan je hier je getuigenis online achterlaten. In mei gaat de adviseur korte keten-landbouw van provincie Antwerpen ook zelf op pad om getuigenissen van korte keten-kopers te sprokkelen.

Lezen

Enkele bibliotheken richten tijdens de Week van de Korte Keten een hoekje in waar de korte voedselketen centraal staat. Grasduin in onze leeslijst en vind een boek dat jou op het lijf geschreven is. 

Korte Keten - radio

Wat gebeurt er nog? Tijdens de Week van de Korte Keten kan je elke weekdag luisteren naar een live-uitzending op Radio 2 die helemaal draait rond de korte voedselketen. Elke weekdag tussen 12 en 13 uur komt een andere Vlaamse provincie aan bod. Op maandag 16 mei bijt provincie Antwerpen de spits af. We gaan radio maken vanuit een plukboerderij in gemeente Schelle. Er komen allerlei interessante gasten langs en we bellen ook enkele mensen op. Stem dus zeker af op Radio 2 tijdens de Week van de Korte Keten.

Verrassingen in het straatbeeld

Samen met Antwerpse gemeenten en steden voeren we actie om nieuwsgierigheid op te wekken bij voorbijgangers. Verwacht je op vrijdag 13 mei aan een ludieke actie in het straatbeeld! Kan je onze actie spotten? Maak er dan een foto van en bezorg die aan ons!

Download logo en banners van de campagne

Meer infomatie

KorteKeten_Banner_1000x2000