Een leerling uit Oekraïne in de klas – concrete tips en tricks (lager onderwijs)

Thema's
Datum/uur
  • dinsdag 20 september 2022 van 19 uur tot 21 uur
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

  • BuO Leerzorg

Prijs

Gratis

INHOUD?

Heb je voor het eerst een anderstalige nieuwkomer uit Oekraïne in de klas? Tijdens deze vorming verwerf je de 'basis-know-how' voor een goede start met deze leerlingen. Hierbij staan we eerst stil bij hoe we deze leerlingen goed kunnen verwelkomen. Hoe bieden we hen de nodige zorg en begeleiding? Tips en tricks worden op een rijtje gezet.

We zoomen verder kort in op hoe de verwerving van klanken en taalstructuren gebeurt. Je leert een gevarieerd aanbod aan inspirerende, leuke materialen en uitdagende werkvormen kennen die je kunt inzetten om gericht aan de taalontwikkeling van deze leerlingen te werken. Hierbij komen alle taalvaardigheden aan bod.

DOOR WIE?

Marie-Claude Gevaert heeft een jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid, geweldloze communicatie en geeft al zo'n 19 jaar vormingen aan leerkrachten en begeleiders over deze thema's... Ze tracht met haar opleidingen in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

VOOR WIE?

(zorg)leerkrachten lager onderwijs, studenten lerarenopleiding,... Iedereen die betrokken is bij het begeleiden en ondersteunen van kinderen uit Oekraïne op school.

EXTRA?

Deze online infosessie is gratis. We vragen wel met aandrang om tijdig te annuleren mocht je toch niet kunnen deelnemen. De sessie wordt niet opgenomen en is niet achteraf te herbekijken.