In je blootje voor de klas

Datum/uur
  • dinsdag 8 juni 2021 van 09.30 uur tot 12.30 uur
Doelgroepen
  • Niet niveaugebonden

  • Leerkrachten

Prijs

35€ (inclusief boek)

Griet Severeyns

Inhoud?

We starten met het uitklaren van de titel: ‘In je blootje voor de klas.’ waarbij we stilstaan bij empathie en de kracht van kwetsbaarheid. We gaan op zoek naar onszelf door actief aan de slag te gaan met methodieken die ook toepasbaar zijn in de klas. Het is als het ware een zoektocht naar wie jij bent, om jouw culturele bagage te leren kennen. Het beginpunt is het delen van verhalen. Doordat je zelf het effect ervan kan ervaren, zal je merken dat verbinding tot stand zal komen. De ingrediënten die aan bod komen zijn: veiligheid en vertrouwen installeren, verschillen omarmen, familie als gemeenschappelijke deler, wanneer de soep pruttelt en mildheid voor jezelf. Je krijgt een korte omschrijving wat elk ingrediënt betekent en we vertalen dit naar de klascontext. 

Door wie?

Griet Severeyns geeft opleiding en vorming over cultuurcompetent en cultuursensitieve hulpverlening/onderwijs bij Vormingscentrum Hivset. Daarnaast geeft ze les op AP Hogeschool binnen de opleiding graduaat orthopedagogisch begeleider. Eerder werkte ze als hulpverlener met mensen met migratieachtergrond, meer bepaald jongeren en families op de vlucht. 

Voor wie?

Alle geïnteresseerde (toekomstige) leerkrachten.

Coronamaatregelen?

We hopen dat deze sessie fysiek in onze vestiging in Antwerpen kan doorgaan. Indien dit niet het geval kan zijn brengen we je ten laatste een week op voorhand op de hoogte. Indien de afstandsregels een fysieke sessie niet toelaten, wordt de vorming online gegeven via Zoom. Onze leeractiviteiten worden niet opgenomen en zijn niet achteraf te bekijken.

 

Maximaal aantal deelnemers: 13

 

Volgende van de detaillijst