Pop up Europa : vorming voor leerkrachten secundair onderwijs

Hoe is de Europese Unie ontstaan? Hoe werken de Europese instellingen? Wat vertel ik mijn leerlingen over de Euro? Is er nog een toekomst voor de EU na de Brexit of zullen andere landen hun voorbeeld volgen? De antwoorden op deze vragen zijn niet simpel. Daarom organiseert Europa Direct een gratis vorming  voor leerkrachten secundair onderwijs uit de regio Turnhout.

Datum/uur
  • woensdag 25 april 2018 van 12.30 uur tot 15 uur
Doelgroepen
  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

Prijs

Gratis

Europa Direct vorming

Inhoud

De Europese Unie eenvoudig aan de leerlingen vertellen is een redelijk grote uitdaging. Er valt zoveel over te vertellen, maar waar begin je of waar stop je? De Europese actualiteit verandert voortdurend en tegelijk neemt de invloed van de EU op ons dagelijkse leven alleen maar toe.

Deze sessie gaat de Europese actualiteit niet uit de weg. Een medewerker van Europa Direct geeft je een opfrissing van de EU, een kijk op de Europese actualiteit en een overzicht van verschillende didactische hulpmiddelen om Europa interactief in de klas te behandelen. De vorming biedt ook ruimte voor discussie en om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers.

Programma

  • 12.30-13.00 uur:  Onthaal met broodjes
  • 13.00-15.00 uur:  Vorming

Pop up Europa

Deze voorstelling is onderdeel van Pop up Europa Turnhout. In april 2018 staat stad Turnhout in het teken van Europa met een tentoonstelling in de bibliotheek, voorstellingen, acties voor scholen en wedstrijden. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen om Europa dichterbij de burger te brengen.

Contactpersoon

Jeroen Jochems

Mail: jeroen.jochems@provincieantwerpen.be
Telefoon: 03 240 60 49
Organisator: Europa Direct provincie Antwerpen

 

Categorie

Nascholing - Opleiding - Studiedag

Vak/leergebied

Doelgroep: leraren geschiedenis, Economie, Aardrijkskunde, PAV/MAVO, …

Toegankelijkheid

Er zijn trappen naar de zaal. Er is geen lift naar de zaal.

Aantal deelnemers

maximum 18 deelnemers

 

Volgende