SOS: als leerkracht pas voor de OKAN-klas

Datum/uur
  • dinsdag 20 oktober 2020 van 09.30 uur tot 12.30 uur
Doelgroepen
  • Leerkrachten

  • Secundair onderwijs

  • Lerarenopleiding

Prijs

40€

Inhoud?

Geef je voor het eerst les aan OKAN-leerlingen? Tijdens deze vorming verwerf je de basis knowhow voor een stevige start in een OKAN-klas.

We zoomen kort in op het verwerven van klanken en taalstructuren en verkennen inspirerende en leuke materialen. Interactief ontdekken we verschillende materialen om te differentiëren. We maken kennis met een aanbod zowel voor analfabeten als voor reeds geschoolde of sterke leerlingen. Alle taalvaardigheden komen aan bod.

Tot slot spotten wij een aantal uitdagende werkvormen en taalspelletjes.

Voor wie?

leerkrachten secundair onderwijs, studenten lerarenopleiding

Door wie?

Marie-Claude Gevaert heeft een jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid, geweldloze communicatie en geeft al zo'n 17 jaar vormingen aan leerkrachten en begeleiders over deze thema's... Ze tracht met haar opleidingen in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

Coronamaatregelen

Indien er op het moment van de leeractiviteit nog steeds een afstand van anderhalve meter moet bewaard blijven tussen deelnemers kan de leeractiviteit helaas niet doorgaan in ons lokaal in docAtlas Antwerpen. De vorming zal dan doorgaan via een webinar op hetzelfde tijdstip.

Volgende van de detaillijst