SOS: als leerkracht pas voor de OKAN-klas

Datum/uur
  • dinsdag 8 oktober 2019 van 09.30 uur tot 12.30 uur
Doelgroepen
  • Leerkrachten

  • Secundair onderwijs

  • Lerarenopleiding

Prijs

40€

Geef je voor het eerst les aan OKAN-leerlingen? Weet je niet goed van welk hout pijlen maken of heb je het gevoel dat je wel een opfrissing kunt gebruiken?

Tijdens deze vorming verken je een schat aan inspirerende en uitdagende werkvormen en materialen zodat je een sterke start kunt maken in de OKAN-klas. We zoomen onder meer in op hoe de verwerving van klanken en taalstructuren gebeurt. Het aanbod aan materialen kan zowel ingezet worden voor analfabeten als voor reeds geschoolde of sterke anderstalige leerlingen. Je gaat interactief aan de slag met de materialen en leert ook op welke manier je ze kunt inzetten om gericht te differentiëren. Hierbij komen alle taalvaardigheden aan bod. De tips en tricks die je aangereikt krijgt maken dat je na deze sessie  klaar bent om zelfverzekerd en enthousiast de OKAN-klas in te vliegen.

VOOR WIE?

leerkrachten secundair onderwijs, studenten lerarenopleiding

DOOR WIE?

Marie-Claude Gevaert heeft een jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid, geweldloze communicatie en geeft al zo'n 16 jaar vormingen aan leerkrachten en begeleiders over deze thema's... Ze tracht met haar opleidingen in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

Volgende van de detaillijst