Taalbeleid: wat en hoe?

Datum/uur
  • dinsdag 27 april 2021 van 09.30 uur tot 15 uur
Status
Uiterste inschrijfdatum
dinsdag 20 april 2021
Doelgroepen
  • Leerkrachten

  • BuO Leerzorg

  • Secundair onderwijs

  • Lerarenopleiding

Prijs

55 euro

Inhoud?

Waarom voer je een taalbeleid? Voor wie? Waarover kan een taalbeleid gaan? Hoe begin je eraan?

 

In deze workshop verken je via interactieve oefeningen het begrip taalbeleid, zodat je kunt nadenken over het voeren van een taalbeleid in je eigen context. Voorbeelden van scholen die al een taalbeleid voeren bieden daarbij inspiratie.

 

In de namiddag biedt docAtlas jou een Welkom@docAtlas aan. Tijdens een welkom word je rondgeleid in ons leercentrum. Materialen die aansluiten bij het thema van de vorming worden geselecteerd en uitgestald. Je krijgt uitgebreid de kans om hierin te grasduinen en de bruikbaarheid voor jou klaspraktijk te onderzoeken.

Voor wie?

Leerkrachten, zorgleerkrachten en -coördinatoren, beleidsondersteuners, directies, pedagogisch begeleiders en andere geïnteresseerden uit het secundair onderwijs.

Duur?

1 dagdeel van 3 uur + 2 uur grasduinen

Datum?

Dinsdag 27 april 2021 van 9.30 tot 15.00 uur

Prijs?

55€

Coronamaatregelen

Indien er op het moment van de leeractiviteit nog steeds een afstand van anderhalve meter moet bewaard blijven tussen deelnemers kan de leeractiviteit helaas niet doorgaan in ons lokaal in docAtlas Antwerpen. De vorming zal dan doorgaan via een webinar op hetzelfde tijdstip, maar zonder grasduinen.

 

Volgende van de detaillijst