(Alfa) NT2 & kunst: lezen, spreken en schrijven vanuit kunst

Datum/uur
  • woensdag 9 november 2022 van 09.30 uur tot 16 uur
Doelgroepen
  • Leerkrachten

  • Secundair onderwijs

  • Volwasseneneducatie

Prijs

40€

Isabel Kennis

INHOUD?

Ontdek het kunstboek ‘Je ziet altijd meer’ geschreven in eenvoudige taal en leer hoe je zelf eenvoudige teksten kunt schrijven bij kunst.

Tijdens het eerste deel van de workshop:

- We voeren eerst zelf een gesprek over de kunstwerken en vertrekken van daaruit hoe je deze gesprekken met cursisten kan voeren.

- We bespreken enkele lesvoorbereidingen en leesmethodes die je kan gebruiken bij het boek.

In het tweede deel van deze vormingsdag krijg je een inspirerende uitleg over enkele kunstwerken en beelden waarmee je in je groep aan de slag kan gaan. Vervolgens krijg je concrete schrijftips hoe je eenvoudige teksten op maat van je doelpubliek kan schrijven over kunstwerken. Aan de hand van deze info gaan we aan de slag. Je schrijft zelf teksten bij de kunstwerken en krijgt feedback van de begeleidster. Op het einde van de sessie ga je naar huis met enkele teksten bij schilderijen of beelden op maat van je doelpubliek.

Als je zelf kunstwerken kent die jouw doelpubliek kunnen aanspreken, kan je deze ook gebruiken. 

DOOR WIE?

Isabel Kennis werkt al 21 jaar als educatief medewerkster en als verantwoordelijke voor sociale en culturele participatie in het Centrum voor Basiseducatie Brusselleer. Ze heeft ervaring met nt2alfa, nt2, nt1. Ze is de auteur van het Wablieftboek ‘Je ziet altijd meer’, een toegankelijk kunstboek geschreven in eenvoudige taal.

VOOR WIE?

Voor lesgevers alfa, nt2, nt1, okan, lesgevers kunst, museummedewerkers

 

 

BETALING & ANNULATIEPROCEDURE?

Deze leeractiviteit kost 40 euro. Een broodjeslunch is inbegrepen in de deelnameprijs. Je betaalt na de vorming, bij ontvangst van onze factuur. Indien deze leeractiviteit als webinar zou plaatsvinden, blijft de deelnameprijs ongewijzigd.

ANNULATIEPROCEDURE:

* Aanvrager: De deelnemer kan de inschrijving tot 7 dagen vóór de workshop kosteloos annuleren.

* docAtlas: In geval van overmacht kan docAtlas een vorming annuleren. DocAtlas verwittigt de personen die zich inschreven dan zo snel mogelijk.

Deze vorming wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Literatuur Vlaanderen.