Durven is kunnen: stapsgewijs een toneelvoorstelling maken met anderstalige leerlingen

Datum/uur
  • maandag 13 februari 2023 van 13 uur tot 16 uur
Doelgroepen
  • Secundair onderwijs

  • Volwasseneneducatie

  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

Prijs

40€

Bieke De Loore

INHOUD?

Stimuleer de spreekvaardigheid van je anderstalige leerlingen door hen mee te nemen in een Nederlandstalige toneelvoorstelling. Leer hoe je zo’n voorstelling stapsgewijs opbouwt en hoe je alle leerlingen in hun kracht zet en kan laten stralen. Durven is kunnen!

Je leert stap voor stap een toneelvoorstelling met je leerlingen opbouwen. We bekijken samen een aantal verschillende mogelijkheden en er zal ook ruimte zijn om over jouw specifieke lessituatie verder na te denken.

De vorming bestaat uit een kort theoretisch gedeelte, maar is hoofdzakelijk praktisch gericht. Je zal elke stap uit de lesopbouw dus ook kunnen ervaren.

Je gaat naar huis met een kant-en klaar scenario en een stappenplan, waar je onmiddellijk mee aan de slag kan gaan in je eigen klaspraktijk. 

DOOR WIE?

Bieke De Loore is leerkracht Frans en Spaans in het secundair en volwassenenonderwijs. In september 2021 heeft ze een pauzejaar genomen om te schrijven en een aantal drama-opleidingen te volgen. Ze startte toen haar bedrijfje THEATrAAL op. Hiermee geeft ze workshops en lessenreeksen Frans of Nederlands drama op lagere en middelbare scholen. Ze gelooft heel erg in de kracht van drama om een taal te leren, omdat deze zo echt tot leven kan komen. Haar onderwijsmotto is “Durven is kunnen” en dat is wat ze probeert te doen tijdens haar lessen: leerlingen helpen durven. Dan komt de rest vanzelf.   

VOOR WIE?

Voor leerkrachten en docenten secundair onderwijs en volwassenenonderwijs NT2 + OKAN, Nederlands voor anderstaligen.

 

 

BETALING & ANNULATIEPROCEDURE

Deze workshop kost 40 euro per persoon. Je betaalt na de vorming, bij ontvangst van onze factuur. Wil je graag dat er een bestelbonnummer op de factuur wordt vermeld? Mail dit nummer naar docatlas@provincieantwerpen.be. Vermeld er de titel en de datum van de vorming. 

ANNULATIEPROCEDURE:

* Aanvrager: De deelnemer kan de inschrijving tot 7 dagen vóór de workshop kosteloos annuleren.

* docAtlas: In geval van overmacht kan docAtlas een vorming annuleren. DocAtlas verwittigt de personen die zich inschreven dan zo snel mogelijk.