Workshop Van Zondebok naar Zebra

Een nieuwe manier van besluiten vormen en conflicten oplossen

 

Datum/uur
  • donderdag 4 oktober 2018 van 16 uur tot 18 uur
Status
Uiterste inschrijfdatum
maandag 1 oktober 2018
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • Secundair onderwijs

  • Volwasseneneducatie

  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

Prijs

40 euro

Hoe voer je een klasgesprek over gevoelige thema's zonder in een wij-zijverhaal te belanden? Hoe neem je gedragen besluiten met het leerkrachtenteam? Of hoe kom je tot innovatieve oplossingen voor de uitdagingen in het onderwijs vandaag?

Maak in Van zondebok naar zebra kennis met het verhaal van deep democracy, een methode met roots in het Afrikaanse continent waarbij geluisterd wordt naar de minderheidsstem. De zondebok, die anders wordt weggezet als de rare, diegene die tegenstribbelt of lastig is, wordt via deze methode een bron van wijsheid.

Ieder van ons is immers een zebra, met zijn eigen uniek strepenpatroon en een persoonlijke inbreng. De uitdaging is dus om die veelheid van stemmen te verenigen zonder te verzanden in flauwe compromissen Met een set eenvoudige tools en een rijke filosofische onderbouw helpt dit boek je op weg om aan de slag te gaan met deep democracy. Je leert hoe je de methode kan toepassen in je rol als onderwijsprofessional. Al snel zal je voelen dat de methode je een nieuwe kijk geeft op onze wereld in verandering.

In het kader van de dag van de leerkracht krijg je een gesigneerd boek, een exclusieve toolbox, een kortingsbon van uitgeverij Pelckmans, een gratis en bovendien hippe docAtlas tas of een gratis lidmaatschap, een certificaat van deelname en een verrassend vieruurtje. 

Minimum Aantal deelnemers:

8

Bijkomende info:

Indien er minder dan 8 deelnemers zijn dan wordt de lezing afgelast. Indien nodig word je ten laatste op 2 oktober verwittigd.

Volgende