Spelend de basisprincipes van cyberveiligheid ontdekken

Datum/uur
  • dinsdag 17 maart 2020 van 17.30 uur tot 19.30 uur
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

  • Secundair onderwijs

  • Volwasseneneducatie

Prijs

€ 20 (inclusief educatief spel)

Inhoud?

We zijn afhankelijk van digitale oplossingen. Hackers nemen toe in aantallen en aanvallen worden beter. Weerbaarheid van de jeugd is cruciaal om dit aan te kunnen, maar hoe voorzien we hen van de nodige kennis?

Een lezing met mini-workshop waarin je het cybersecurity game < I/O > leert kennen. Een spel over bewustwording van en omgaan met de beveiliging van het digitale landschap. 

Real life, inspirerend, confronterend, interactie met het publiek en een vleugje humor. Deze ingrediënten zijn terug te vinden in de verschillende verhalen die tijdens deze lezing met workshop aan bod komen zijn inspirend. 

Deze lezing/workshop staat op zichzelf, maar licht tevens toe hoe de game en het boek praktisch gebruikt kunnen worden voor educatieve doeleinden. Gamificatie is namelijk een van de beste manieren om leerlingen het belang van cybersecurity te laten ervaren. In de mini-workshop gaan we praktisch aan de slag met de besproken onderwerpen en hoe deze toe te passen met gebruik van de game.

Het boek kost 27,95€ en is na de sessie te verkrijgen. Het spelletje is inbegrepen in de deelnameprijs.

Door wie?

Sebastiaan Passtoors van Nation4mi. Door verschillende verhalen maakt hij de complexe wereld van hackers en cybersecurity op een ludieke manier duidelijk voor iedereen en geeft inspiratie aan hen die het weer aan anderen moeten leren. Hij heeft voor zijn lezing verhalen geput uit de beste en vaak confronterende en grappige situaties die hij de afgelopen 20 jaar heeft ervaren.

Alles is gebaseerd op ruime scholing (certified forensic en security expert) en internationale praktijkervaring van meer dan 20 jaar in internationale bedrijven.

Voor wie?

(toekomstige) leerkrachten derde graad basisonderwijs, (toekomstige) leerkrachten secundair of volwassenenonderwijs, medewerkers van educatieve organisaties, etc...

Kortom, voor iedereen met een gezonde dosis interesse in hacking en beveiliging.

 

Een aantal reacties van deelnemers:

“Heerlijk gebracht, nu ga ik als ik thuis ben toch het een en ander veranderen.”

“Genoten, het was een mooi verhaal om te volgen en pijnlijk genoeg zo herkenbaar.”

“Kan je dit ook eens komen brengen op de school van onze kinderen?”

“Een vlotte, enthousiaste en inspirerende spreker."