Werkwinkel: Tover elke smartphone, tablet of computer om tot een Vlaamse leerkracht Nederlands voor je NT2- en OKAN-leerlingen.

Datum/uur
  • dinsdag 21 januari 2020 van 17.30 uur tot 19 uur
Doelgroepen
  • Secundair onderwijs

  • Volwasseneneducatie

  • Leerkrachten

Prijs

10 €

Wat mag je verwachten?

Zorg ervoor dat je NT2- en OKAN-leerlingen thuis jouw teksten en alle andere teksten die ze online vinden, kunnen laten voorlezen door een natuurlijk klinkende Belgisch-Nederlandse digitale stem. Die stem is gratis voor computers, iPhones en iPads. Enkel Android-gebruikers betalen eenmalig 4,09 euro. 

Toon je NT2- en OKAN-leerlingen bovendien hoe ze op die digitale toestellen bij elke tekst een goed, gratis Nederlands pop-upwoordenboek kunnen gebruiken. 

In de werkwinkel installeer jij die hulpmiddelen meteen op je eigen smartphone en/of tablet en/of je laptop.

Je ontdekt verder een keur aan gratis sites waar anderstalige nieuwkomers hun Nederlands kunnen oefenen met die digitale taalhulpmiddelen: uitspraak, woordenschat, grammatica, teksten, verhalen, liedjes … mét de nodige digihulp.

Wanneer?

dinsdag 21/01/2019 van 17.30 tot 19.00 uur, zaal Kasjmier

Voor wie?

Leerkrachten en leerkrachten in opleiding, docenten en vrijwilligers die met anderstalige nieuwkomers werken in OKAN-klassen, in NT2-onderwijs …

Door wie?

Joost Dancet is een gepensioneerd leerkracht Nederlands die in 1976 afstudeerde als licentiaat Germaanse filologie Nederlands-Engels. Hij heeft twee grote passies: computer & taal. Sinds januari 2018 geeft hij computerinitiatie en een uurtje huiswerkbegeleiding per week aan OKAN-leerlingen. Hij is ook actief in de praattafels in Brugge – samen Nederlands praten met volwassen anderstaligen.

Joost is al meer dan 10 jaar bezig met het inzetten van digitale hulpmiddelen en websites in taallessen, zowel voor Nederlands als voor Engels.

 

 

Volgende van de detaillijst