Werkwinkel: Tover elke smartphone, tablet of computer om tot een Vlaamse leerkracht Nederlands voor je NT2- en OKAN-leerlingen.

Thema's
Datum/uur
  • dinsdag 22 februari 2022 van 17 uur tot 19 uur
Doelgroepen
  • Secundair onderwijs

  • Volwasseneneducatie

  • Leerkrachten

Prijs

15 €

Wat mag je verwachten?

Toon aan NT2- en OKAN-leerlingen hoe ze thuis jouw teksten en alle andere teksten die ze online vinden, kunnen laten voorlezen door een natuurlijk klinkende Belgisch-Nederlandse digitale stem. Die stem is gratis voor computers, iPhones en iPads. Android-gebruikers betalen eenmalig 4,09 euro.

Toon ze ook hoe ze op hun digitale toestellen bij elke tekst een gratis Nederlands pop-upwoordenboek kunnen gebruiken.

In de werkwinkel installeer je die hulpmiddelen op je eigen smartphone, tablet en laptop. Je ondervindt zo niet alleen hoe makkelijk of moeilijk dat is op je eigen toestellen, maar je krijgt ook tips om leerlingen te helpen die andere toestellen hebben. Verder krijg je tips hoe leerlingen die hulpmiddelen zo effectief mogelijk kunnen gebruiken.

Ontdek er alles over op de sites: okanbrugge.wordpress.com en taalextensies.wordpress.com.

We beginnen alvast met jouw toestellen!

In de werkwinkel leer je die twee taalhulpmiddelen op je eigen smartphone en/of tablet en/of laptop te installeren en te gebruiken.

Gelieve dus je smartphone, tablet én/of laptop mee te brengen en liefst ook een koptelefoon! Zorg er verder voor dat je het wachtwoord kent van je Google-account en/of je Apple ID.

 

Wanneer?

dinsdag 22 februari 2022 van 17 tot 19 uur, zaal Kasjmier, docAtlas Antwerpen

Voor wie?

Leerkrachten en leerkrachten in opleiding, docenten en vrijwilligers die met anderstalige nieuwkomers werken in OKAN-klassen, in NT2-onderwijs …

Door wie?

Joost Dancet is een gepensioneerd leerkracht Nederlands die in 1976 afstudeerde als licentiaat Germaanse filologie Nederlands-Engels. Hij heeft twee grote passies: computer & taal. Sinds januari 2018 geeft hij computerinitiatie en een uurtje huiswerkbegeleiding per week aan OKAN-leerlingen. Hij is ook actief in de praattafels in Brugge – samen Nederlands praten met volwassen anderstaligen.

 

 

 

BETALING & ANNULATIEPROCEDURE

Deze workshop kost 15 euro per persoon. Je betaalt na de vorming, bij ontvangst van onze factuur.

ANNULATIEPROCEDURE:

* Aanvrager: De deelnemer kan de inschrijving tot 7 dagen vóór de workshop kosteloos annuleren.

* docAtlas: In geval van overmacht kan docAtlas een vorming annuleren. DocAtlas verwittigt de personen die zich inschreven dan zo snel mogelijk.