Pop Up Europa in Turnhout

publish date
31.01.2018

Europa komt naar de klas in Turnhout! In april staat de stad Turnhout in het teken van Europa met tal van gratis activiteiten voor scholen.

popup Europa

Leerkrachten secundair onderwijs kunnen zich inschrijven voor een vorming op 25 april in docAtlas Turnhout. Hier kom je te weten hoe je de EU het beste op een begrijpelijke en toffe manier aan de leerlingen kan uitleggen.

Laatstejaarsleerlingen secundair onderwijs uit Turnhout kunnen op 24 april een Snelcursus EU bijwonen in Campus Blairon waarbij ze hun kennis over de EU opfrissen en aanvullen. Daarnaast staan er twee voorstellingen van Lucas De Man op het programma in het cultuurhuis de Warande op 2 mei. De voorstelling daagt je uit na te denken over de toekomst van Europa. Er is een voorstelling het Nederlands met een Tolk Vlaams Gebarentaal en Engelstalige voorstelling. 

Benieuwd naar de resultaten van het ‘Addiction Prevention in Schools-project’? Woon dan de infosessie op 26 april bij in Campus Blairon. Pedagoog Pedro de Bruyckere verzorgt een keynote speech met het thema: ‘Opvoeden in tijden van sociale media`. Kom op deze dag ook meer te weten over het starten van een Europees project en de aanvraag van subsidies. Voor wie? Medewerkers in de sectoren onderwijs, welzijn en preventie die meer willen weten over internationalisering en Europese subsidies. 

Kijk op www.popupeuropa.be voor het programma en schrijf je snel in voor één van deze gratis activiteiten! Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met Stad Turnhout en docAtlas Turnhout.

Europa Direct heeft ook lesmateriaal voor het basis- en secundair onderwijs. Dit kun je gratis online bestellen en daarna ophalen in docAtlas Turnhout.