Een nieuwe directeur voor docAtlas

publish date
07.09.2020
Sylvia Pardon

Op dinsdag 1 september heetten wij Sylvia Pardon welkom als nieuwe directeur in ons team. Ze neemt het roer over van Isabelle Vandenbergen, die wel halftijds aan boord blijft als beleidsmedewerker.

Ervaring als directeur deed Sylvia al op bij De VoorZorg. Benieuwd naar haar drijfveer en toekomstvisie voor docAtlas stelden we haar onderstaande vragen.

Waarom sprak deze job je zo aan?

DocAtlas heeft een unieke en ruime collectie van ruim 35 000 leermiddelen rond onder andere Nederlands voor anderstaligen, wereldburgerschapseducatie en welbevinden. DocAtlas probeert rond deze thema’s steeds de vinger aan de pols te houden en dit om toegang tot kwaliteitsvolle content te kunnen garanderen. Dit wordt bevestigd door het veelvuldig uitlenen van  materialen. Daarnaast worden er workshops en vormingen aangeboden. Mooi om te zien hoe kennis in alle betekenissen van het woord kan gedeeld worden met anderen. Hierdoor is voor mij werken bij docAtlas, werken aan een betere toekomst.

Wat hoop je samen met het team te bereiken?

Samen werken in een lerende organisatie met een professionele cultuur waarbij we vanuit de vraag van onze bezoekers en deelnemers vertrekken, zodat we proactief antwoorden kunnen bieden. Deze bottom-up formule werkt heel goed, bijna iedereen staat voor dezelfde uitdagingen en wil daar tools, informatie en inspiratie over krijgen en delen. Zo hoop ik samen met het team heel concreet en praktisch een positieve en impactrijke rol te vervullen in onze samenleving.

We wensen Sylvia heel veel succes en kijken er naar uit om samen onze missie te blijven uitdragen.