Werk mee aan de opstart van PAS (Platform Antiracisme op School)

publish date
22.09.2020

Handboeken en werkboeken zijn niet altijd een weerspiegeling van onze diverse samenleving vandaag. Dit project is een pleidooi voor een multiculturele stem, ook in de lessen op school.

PAS is een schooloverschrijdend platform voor het uitwisselen van meer inclusief lesmateriaal. De initiatiefnemers zijn op zoek naar zoveel mogelijk geïnteresseerde leerkrachten (in spé) in Vlaanderen en Brussel om hieraan mee te werken.
Het idee is om eerst samen, een schooljaar lang, een hoop materiaal te verzamelen waarmee leerkrachten aan de slag kunnen. Dat zijn niet noodzakelijk volledig uitgewerkte lessen. Ook een tekst of een beeld, een naam van een niet-witte kunstenaar of wetenschapper, kunnen een inspiratie zijn voor een lesbegin of een invalshoek voor een lessenreeks.

We verzamelen bovendien materiaal voor leerkrachten over racisme en hoe omgaan met racisme in de klas. Tot slot lijsten we bestaande projecten, organisaties en educatieve workshops op die reeds lang werken rond racisme, discriminatie en (de)kolonisatie.

Uiteindelijk wordt dit alles in een website gegoten, waarbij via een forum leerkrachten in contact kunnen blijven.
Ben je geïnteresseerd om mee te werken? Of heb je een vraag of suggestie? Laat het ons weten via caroline.staelens@provincieantwerpen.be of naomi_thys@hotmail.com