Koffers, Digitale Tools en Kamishibai

Koffers op maat

Met een koffer op maat kan je school of organisatie een groter aantal leermiddelen en boeken ontlenen voor een langere periode. Via het aanvraagformulier kan je zelf de inhoud van je koffer samenstellen. Vergeet wel niet de voorwaarden even te lezen. Een zomerschoolkoffer (op maat) vraag je aan via dit formulier.

Weet je niet meteen welke materialen er allemaal beschikbaar zijn rond jouw thema? Dan kan je altijd een kijkje nemen in onze catalogus. Of geef een duidelijke omschrijving van je project via het aanvraagformulier, en onze medewerkers gaan mee op zoek.

DocAtlas zorgt voor plooiboxen waarmee je het materiaal kunt transporteren. Maak je liever gebruik van een (reis)koffer op wieltjes, dan dien je die zelf mee te brengen.

 

Themakoffers

DocAtlas biedt verder ook een aantal koffers aan die onze collectieverantwoordelijken zelf samenstelden zowel als een aantal themakoffers van andere organisaties. De uitleentermijn bij deze koffers wel beperkt tot de normale uitleentermijn. Reserveren kan telefonisch of via e-mail. Klik op onderstaande links voor meer info, of contacteer een medewerker van docAtlas.

 

Digitale Kamishibai

De digitale vertelkiosk is een digitaal kamishibaitheatertje met touchscreen bovenop een boekenkast. Op het scherm zijn er 98 verhalen te zien in 21 verschillende talen. Aan sommige verhalen is er ook een verwerkingsactiviteit gekoppeld.

De verhalen zijn geschikt voor kinderen tussen 3 en 10 jaar maar ouders en leerkrachten kunnen er ook van genieten. Via de touchscreen kunnen kinderen op een snelle en eenvoudige manier een verhaal in een taal naar keuze kiezen en laten afspelen. Ze krijgen dan zowel de voorlezer als de prenten te zien. Daarnaast bevat de vertelkiosk ook een boekenkast met 10 woordeloze boeken.

Met een digitale kamishibai is het mogelijk om talensensibiliserend te werken voor alle kinderen. Hoofddoel is op een positieve manier in contact te komen met taaldiversiteit.

Reserveren kan door een mailtje te sturen naar docatlas@provincieantwerpen.be . De leentermijn wordt samen met de lener afgesproken, afhankelijk van beschikbaarheid.

Digitale Tools

Reserveren kan door een mailtje te sturen naar docatlas@provincieantwerpen.be of door het reservatieformulier in te vullen. De leentermijn wordt samen met de lener afgesproken, afhankelijk van beschikbaarheid.