Plan je bezoek

boeken over diversiteit

Openingsuren

Een handig overzicht met onze openingsuren en sluitingen vind je hier.

Lid worden

Iedereen ouder dan 16 jaar kan lid worden. Je leent op je persoonlijke naam, ook al gebruik je de materialen voor je school of organisatie. Je betaalt 5 euro lidgeld per jaar en krijgt een lenerskaart. Studenten lerarenopleiding ontvangen een eenmalig gratis lidmaatschap op vertoon van hun studentenkaart. 

Materialen lenen

Als lid mag je tien materialen (boeken, leermiddelen) en daarbovenop vijf tijdschriftnummers tegelijk lenen. De leentermijn is vier weken.

Verlengen

Uitgeleende materialen zijn één maal te verlengen, tenzij iemand anders ze gereserveerd heeft. Verlengen gaat het snelst via de functie 'Mijn bibliotheek'. Bij moeilijkheden bereik je ons telefonisch op T 03 338 71 60 of via een e-mail  aan docatlas@provincieantwerpen.be.

Reserveren

Reserveren kan aan de balie, telefonisch of via één van de onderstaande digitale reservatieformulieren.

Wanneer het materiaal voor je klaarligt word je via e-mail op de hoogte gebracht. Vanaf dat moment blijft het materiaal twee weken in het reservatierek liggen. Annuleren van de reservatie doe je binnen deze twee weken via e-mail, per telefoon of aan de balie. Voor niet tijdig geannuleerde of niet opgehaalde reservaties rekent docAtlas 1 € per titel aan.

Publiekscatalogus en 'mijn bibliotheek'

In de catalogus vind je beschrijvingen van alle materialen in de documentatiecentra. Via de functie 'Mijn bibliotheek' kun je met je lenersnummer en je geboortedatum bekijken welke titels op je lenerskaart staan, tot wanneer je ze mag houden, en wat je in het verleden hebt geleend. Inloggen op 'Mijn bibliotheek' doe je bovenaan het scherm van de publiekscatalogus.

Te laat? Iets verloren of beschadigd?

Als je materialen te laat terugbrengt, betaal je 0,20 € boete per titel per dag te laat. 

Alle leners willen natuurlijk een ruim aanbod aan mooie, volledige materialen. Materialen worden daarom nagekeken als ze worden teruggebracht.

Breng je iets onvolledig, beschadigd of niet terug? Dan betaal je de aankoopprijs en 7 euro administratiekosten of zorg je zelf voor een nieuw exemplaar voor de bibliotheek. Bij lichte beschadiging of verlies van een onderdeel zoals een mapje of een kaartje betaalt de lener een forfaitair bedrag van 2 €. 

koffers lenen in docAtlas

Koffers voor projecten

Organiseer je met je school, organisatie of dienst een project?  Dan kun je ook een koffer vol met materialen aanvragen. Op die manier kan je organisatie voor een langere periode een groter aantal leermiddelen en boeken reserveren en uitlenen. Je betaalt een waarborg van 50 € euro, die je teruggestort krijgt als alles is teruggebracht en nagekeken.

DocAtlas biedt daarnaast enkele vooraf samengestelde themakoffers aan. Ook voor deze koffers betaal je een waarborg van 50€, al is de uitleentermijn bij deze koffers wel beperkt tot de normale uitleentermijn. Reserveren kan telefonisch of via e-mail.

DocAtlas zorgt voor plooiboxen waarmee je het materiaal kunt transporteren. Maak je liever gebruik van een (reis)koffer op wieltjes, dan dien je die zelf mee te brengen.