Plan je bezoek

boeken over diversiteit

Openingsuren

Raadpleeg onze openingsuren en sluitingen.

Lid worden

Iedereen ouder dan 16 jaar kan lid worden tijdens onze openingsuren. Je leent op je persoonlijke naam, ook al gebruik je de materialen voor je school of organisatie. Je betaalt 5 euro lidgeld per jaar en krijgt een lenerskaart. Betalen kan met cash geld of via de Payconiq by Bancontact-app. Studenten ontvangen een eenmalig gratis lidmaatschap op vertoon van hun studentenkaart.

Materialen lenen

Als lid mag je tien materialen (boeken, leermiddelen) en daarbovenop vijf tijdschriftnummers tegelijk lenen. De leentermijn is vier weken.

Verlengen

Uitgeleende materialen zijn één maal te verlengen, tenzij iemand anders ze gereserveerd heeft. Verlengen gaat het snelst via de tab 'Leen bekijken/verlengen' in onze digitale catalogus. Vul in het identificatieveld de cijfers van de streepjescode op je lidkaart in. Het wachtwoord is je geboortedatum (dd/mm/jjjj). Bij moeilijkheden bereik je ons telefonisch op T 03 203 57 50 of via een e-mail  aan docatlas@provincieantwerpen.be.

Reserveren

Reserveren kan aan de balie, telefonisch of via één van de onderstaande digitale reservatieformulieren.

Wanneer het materiaal voor je klaarligt word je via e-mail op de hoogte gebracht. Vanaf dat moment blijft het materiaal twee weken in het reservatierek liggen. Annuleren van de reservatie doe je binnen deze twee weken via e-mail, per telefoon of aan de balie. Voor niet tijdig geannuleerde of niet-opgehaalde reservaties rekent docAtlas 1 € per titel aan.

Publiekscatalogus en 'mijn bibliotheek'

In de catalogus vind je beschrijvingen van alle materialen in de documentatiecentra. Via mijn bibliotheek en daarin de tabbladen 'Persoonsgegevens', 'Leen bekijken/verlengen' en 'Reservaties' kun je met je lenersnummer en je geboortedatum bekijken welke titels op je lenerskaart staan, tot wanneer je ze mag houden, en wat je in het verleden hebt geleend. Je kunt er ook bekijken welke materialen je hebt gereserveerd en of die al voor je klaar liggen.  

Te laat? Iets verloren of beschadigd?

Als je materialen te laat terugbrengt, betaal je 0,20 € boete per titel per dag te laat. 

Alle leners willen natuurlijk een ruim aanbod aan mooie, volledige materialen. Materialen worden daarom nagekeken als ze worden teruggebracht.

Breng je iets onvolledig, beschadigd of niet terug? Dan betaal je de aankoopprijs en 7 euro administratiekosten of zorg je zelf voor een nieuw exemplaar voor de bibliotheek. Bij lichte beschadiging of verlies van een onderdeel zoals een mapje of een kaartje betaalt de lener een forfaitair bedrag van 2 €. 

koffers lenen in docAtlas

Koffers voor projecten

Organiseer je met je school, organisatie of dienst een project?  Dan kun je ook een koffer vol met materialen aanvragen. Op die manier kan je organisatie voor een langere periode een groter aantal leermiddelen en boeken reserveren en uitlenen. 

DocAtlas biedt daarnaast enkele vooraf samengestelde themakoffers aan. De uitleentermijn is bij deze koffers wel beperkt tot de normale uitleentermijn. Reserveren kan telefonisch of via e-mail.

DocAtlas zorgt voor plooiboxen waarmee je het materiaal kunt transporteren. Maak je liever gebruik van een (reis)koffer op wieltjes, dan dien je die zelf mee te brengen.

Koffers ophalen kan enkel tijdens de openingsuren met advies.