Aanbod voor basisonderwijs

Boerderijbezoek

Weet jij waar die lekkere melk vandaan komt? Hoe smaakt een glas échte melk? Ga samen met onze landbouwgidsen voor een halve dag op ontdekking in ons modern melkveebedrijf. Maak kennis met het productieproces van melk, de levensloop van kalf tot koe, de diervriendelijke stallen, de melkrobot en zo veel meer. Voor onze jongste bezoekers gaat Klaartje de Koe graag mee op ontdekkingstocht.

 

Doelgroep

Kleuters & Lager onderwijs

 

Verloop van een bezoek*

09.30        Aankomst en verwelkoming door landbouwgids

09.45        Op ontdekking bij onze kalfjes & jongvee

10.45        Pauze met een glaasje melk

11.00        Op ontdekking bij onze koeien 

12.00        Einde van het bezoek

 
 

Help Boer Boris

Kom je helpen met het voederen van de koeien? Of picknicken met een lekker glaasje melk? De rondleiding op speelsewijze door Klaartje de Koe en onze landbouwgids wordt aangevuld met doe-activiteiten over de boerderij. Misschien kom je Boer Boris wel tegen. Als een echte boer(in) steek je de handen uit de mouwen en help je mee met het voederen van de kalfjes en de koeien.

 

Doelgroep                                   

Kleuters & 1ste graad lager onderwijs

 

Verloop van een bezoek*

09.30        Aankomst en verwelkoming door landbouwgids

09.45        Kennismaking met Klaartje de Koe & haar boerderij

10.30        Pauze

10.45        Op ontdekking bij onze kalfjes & jongvee

12.00        Lunch met een glaasje melk    

12.45        Op ontdekking bij onze koeien

14.00        Doe-activiteiten over de boerderij

14.30        Einde van het bezoek

 

Calcimus Koning

Koning Calcimus voelt zich slapjes. Hij heeft geen zin om te spelen of te fietsen en wil zelfs geen verstoppertje meer spelen. Welke dappere en slimme ridder kan hem helpen? Ga mee naar het Land van Calcimus en zorg ervoor dat Koning Calcimus zich weer fit en gezond voelt. Spelenderwijs leer je over het belang van een gezonde voeding met voldoende melkproducten, groenten en fruit. En waar die heerlijke melkproducten vandaan komen, dat kom je uiteraard te weten in onze stallen. Bij een bezoek aan de koeien en de kalfjes, leer je over het productieproces van de melk, de levensloop van kalf tot koe en zo veel meer.

 

Doelgroep

Lager onderwijs

 

Verloop van een bezoek*

09.30        Aankomst en verwelkoming door landbouwgids

09.45        Op ontdekking bij onze kalfjes & jongvee

10.45        Pauze

11.00        Op ontdekking bij onze koeien

12.15         Lunch met een glaasje melk    

13.00        Spel Het land van Calcimus

14.30        Einde van het bezoek
 

Ontdekkingstocht met streken

Tijdens een rondleiding in en rond onze stallen, ervaar je hoe het er vandaag de dag aan toegaat op Hooibeekhoeve - een modern melkveebedrijf. Wist je dat er ooit echter meer schapen dan koeien geteeld werden in de Kempen? Of dat het hier ooit Koninklijk Domein is geweest? Tijdens een interactieve wandeling rondom Hooibeekhoeve (3.5 km) maak je kennis met de geschiedenis van onze streek terwijl je geniet van het mooie Kempens landschap. Kruip in de huid van vier belangrijke historische figuren en laat hen je langs de fijnste plekjes leiden. Gaandeweg ontdek je meer over de evolutie van de landbouw en het landschap.

 

Doelgroep

2de en 3de graad lager onderwijs 

 

Verloop van een bezoek*

09.30        Aankomst en verwelkoming door landbouwgids

09.45        Op ontdekking bij onze kalfjes & jongvee

10.45        Pauze

11.00        Op ontdekking bij onze koeien

12.15         Lunch met een glaasje melk    

13.00        Interactieve wandeling rondom Hooibeekhoeve

14.30        Einde van het bezoek

 

Hooibeekhoeve & Prinsenpark

Hou je van ravotten in de bossen? Wil je per huifkar het Kempisch platteland ontdekken? In combinatie met je bezoek aan ons melkveebedrijf kan je een huifkartocht maken in de nabije omgeving. Op je pad kruis je verschillende soorten boerderijen en trek je doorheen het Prinsenpark. Daar neemt de huifkar graag halt, zodat je je even kan uitleven in de bossen.

Kostprijs: op aanvraag

Kostprijs

Leerlingen van het kleuter en lager onderwijs betalen voor een activiteit van een halve dag €4 per leerling met een minimum van €50 per groep. Voor een hele dagactiviteit wordt een bedrag van €6 per leerling aangerekend met een minimum van €80 per groep. Wil je aansluitend bij een boerderijbezoek van een halve dag lunchen met je eigen picknick op Hooibeekhoeve, dan rekenen we een euro extra per leerling aan met een minimum van €65. Je hoeft de dag zelf niets te betalen, na jullie bezoek ontvang je een aangepaste factuur. 

De Hooibeekhoeve is aangesloten bij het ambassadeursnetwerk voor Zuivel van VLAM: Melk4kids. Daardoor krijg je bij bezoek aan ons melkveebedrijf een subsidie van €50 per bezoek. Bekijk het subsidiereglement en de praktische info op www.melk4kids.be. Vraag uiterlijk 2 weken voor je bezoek je subsidie bij Melk4kids aan! 

 

De aangegeven planning is indicatief en kan afwijken afhankelijk van de groep. Wil je een aangepaste planning? Laat het ons weten. We bekijken samen de mogelijkheden.