Aanbod voor basisonderwijs

Boerderijbezoek

Weet jij waar die lekkere melk vandaan komt? Hoe smaakt een glas échte melk? Ga samen met onze landbouwgidsen voor een halve dag op ontdekking in ons modern melkveebedrijf. Maak kennis met het productieproces van melk, de levensloop van kalf tot koe, de diervriendelijke stallen, de melkrobot en zo veel meer. Voor onze jongste bezoekers gaat Klaartje de Koe graag mee op ontdekkingstocht. Een boerderijbezoek kan voor een halve of een hele dag.

 

Doelgroep

Lager onderwijs

 

Voorbeeld halve dag*

09.30        Aankomst en verwelkoming door landbouwgids
09.45        Op ontdekking bij onze kalfjes & jongvee
10.45        Pauze met een glaasje melk
11.00        Op ontdekking bij onze koeien
12.00        Einde van het bezoek

Voorbeeld volledige dag*

09.30        Aankomst en verwelkoming door landbouwgids
09.45        Kennismaking met Klaartje de Koe & haar boerderij
10.30        Pauze
10.45        Op ontdekking bij onze kalfjes & jongvee
12.00        Lunch met een glaasje melk
12.45        Op ontdekking bij onze koeien
14.00        Doe-activiteiten over de boerderij
14.30        Einde van het bezoek

 

De aangegeven planning is indicatief en kan afwijken afhankelijk van de groep. Wil je een aangepaste planning? Laat het ons weten. We bekijken samen de mogelijkheden. 

Kostprijs

Leerlingen van het kleuter en lager onderwijs betalen voor een activiteit van een halve dag €4 per leerling met een minimum van €50 per groep. Voor een hele dagactiviteit wordt een bedrag van €6 per leerling aangerekend met een minimum van €80 per groep. Wil je aansluitend bij een boerderijbezoek van een halve dag lunchen met je eigen picknick op Hooibeekhoeve, dan rekenen we een euro extra per leerling aan met een minimum van €65. Je hoeft de dag zelf niets te betalen, na jullie bezoek ontvang je een aangepaste factuur. 

De Hooibeekhoeve is aangesloten bij het ambassadeursnetwerk voor Zuivel van VLAM: Melk4kids. Daardoor krijg je bij bezoek aan ons melkveebedrijf een subsidie van €50 per bezoek. Bekijk het subsidiereglement en de praktische info op www.melk4kids.be. Vraag uiterlijk 2 weken voor je bezoek je subsidie bij Melk4kids aan!