Download educatief materiaal

Ging jij al op bezoek bij een landbouwbedrijf in je buurt? Het platteland en de boerderij is een prachtige en prikkelende omgeving en biedt een perfecte context om aan ervaringsgericht leren te doen. Dankzij het plattelandsproject Boerderleren (een samenwerking tussen streekvereniging Zuidrand, Hooibeekhoeve en Thomas More) kan je nu ook een bezoek brengen aan vier online boerderijen. Je kan deze digitale boerderijwereld gebruiken als opstapje voor een boerderijbezoek of als nabeschouwing. Laat je inspireren om met kinderen buiten aan de slag te gaan en breng je leerlingen op een interactieve en leuke wijze het belang van landbouw en natuur voor de mens bij. 

Ontdek het op: www.boerderleren.be

 

Ben je op zoek naar leuke opdrachten over de boerderij en landbouw?
Download de bundel en ga met kinderen aan de slag met de toffe opdrachten: een leuke woordzoeker, een mooie kleurprent, een vrolijke zoekprent, schrijfpatronen, rekenoefeningen en zoveel meer.

Wil je je leerlingen op een boeiende en uitdagende manier kennis laten maken met landbouw?
Download de educatieve fiches en ga samen aan de slag.
Je kinderen worden onderzoekend, spelenderwijs en creatief uitgedaagd en ontdekken de wondere wereld van de serreteelt en lekkere groenten en fruit.

Deze fiches werden opgemaakt binnen het project Mooi Glaslandschap, gesubsidieerd vanuit PDPO en was in samenwerking met Praktijkcentrum voor de Groententeelt, Proefcentrum Hoogstraten; Boerenbond, dienst Landbouw- en Plattelandsbeleid en ’t Grom.