Vriend van de thermostaat

Alles uit je verwarming halen en minder betalen?

Laat al het werk over aan de centrale thermostaat. Dat is makkelijk! Door je centrale thermostaat één keer juist in te stellen hoef jij er niet meer aan te denken om de verwarming op tijd aan of uit te zetten.

Dit is het moment om aan de slag te gaan. Volg volgende vijf tips en betaal minder:

1.   Zet je thermostaat een uur voor je gaat slapen op 15-16°C.
Bij vloerverwarming gelden andere regels, zie vriendvan.be voor meer info.

2.   Pas de temperatuur aan aan je activiteiten.
(19°C als je druk in de weer bent, 21°C als je in de zetel kruipt)

3.   Doe de test! Stel je thermostaat een graadje lager in en maak het gezellig met een trui, marcelleke of een lekker dekentje in de zetel.

4.   Draai de thermostatische kranen, dat zijn de knoppen op je verwarming, in de juiste stand, in de verschillende ruimten van je woning.
(Stand 3 komt overeen met 20°C, stand 2 met 16°C)

5.   Sluit de tussendeuren en verwarm alleen waar je bent.

Meer info en extra tips? Surf naar de provinciale website www.vriendvan.be

Boek een huisbezoek en stel je verwarming optimaal in!

Heb je een hoge energiefactuur? En weet je niet goed of je je thermostaat wel goed hebt ingesteld? Dan kan je een gratis huisbezoek aanvragen op de website van vriend van (indien je gemeente deelneemt aan de campagne). Onze expert komt langs met tips die passen bij je levensstijl. Hij of zij werd opgeleid in Kamp C, de referentie op het gebied van duurzaam wonen, en kan je dus als geen ander correct advies geven voor het instellen van je thermostaat

Opgelet! Voor gezonde lucht in je woning is het ook belangrijk om voldoende te ventileren. Kan je dit doen zonder warmteverlies? Zeker. Surf naar www.ventilerenkanjeleren.be  als je meer wil weten over de beste manier om te ventileren en te verluchten.