Kies je oase

Wie kan deelnemen? 

Kleuter-, lagere en secundaire scholen binnen Provincie Antwerpen kunnen een aanvraag indienen, ook indien je school eerder werkte rond ontharding en vergroening. 

Provincie Antwerpen zorgt voor de coördinatie en middelen, als school krijg je 70 tot 100% van de investeringskost terugbetaald. De Antwerpse Regionale Landschappen helpen je bij de uitvoering, ze brengen een bezoek aan de school en geven onder meer advies bij de administratie en plantenkeuze.

Hoe begin ik eraan? 

Je kiest het soort oase dat je wil aanleggen: klein, middelgroot of groot. Zo werk je als school op je eigen tempo en binnen je eigen mogelijkheden aan een groene, aantrekkelijke speelplaats. Starten als kleine groene oase en later doorgroeien naar een middelgrote of grote oase is dus goed mogelijk.

Bekijk de verschillen tussen een kleine, middelgrote en grote oase door onderstaande blokjes aan te klikken. 

Keuzewijzer pakketten & uitbreidingen

Deze keuzewijzer toont de basis- en uitbreidingspakketten die je kan kiezen bij je kleine of middelgrote groene oase. Voor elk pakket kan je de inhoud op maat van je school samenstellen. Je Regionaal Landschap adviseert je bij de ideale samenstelling voor jullie project.

Bekijk de keuzewijzer op groter formaat in de flyer:

Interesse in een groene oase?

Vul vrijblijvend het aanmeldingsformulier in. De Antwerpse Regionale Landschappen bekijken je aanvraag en contacteren je om in detail de mogelijkheden voor jouw school te bespreken. Ze leggen je uit welke ondersteuning je kan verwachten en helpen bij de samenstelling van de pakketten.

e donkerbruin gekleurde gemeente en districten zijn niet aangesloten aan een Regionaal Landschap en kunnen echter niet deelnemen aan het project.
 

Vragen? Contacteer ons: