Inwoners

"You're either part of the solution or part of the problem"

Onderschat je eigen impact niet! Elke inspanning om minder energie te verbruiken en CO2-uitstoot terug te dringen, is goed voor het milieu en je budget. Kleine inspanningen die door een grote massa worden gedaan hebben een belangrijk effect. Duurzaam leven kan de norm worden. Als jij erom vraagt, zullen nog meer overheden en bedrijven volgen. Doe mee! En laat je inspireren door ons aanbod.

Daarnaast is het slim om stil te staan hoe jij de klimaatverandering gaat ervaren in je regio. En hoe je er het beste op voorbereid kan zijn? Kies bijvoorbeeld voor klimaatrobuuste alternatieven als je je huis renoveert. Kamp C is de provinciale referentie als het gaat om duurzaam bouwen en verbouwen. Zij kunnen je gratis advies verlenen.

Vind je het moeilijk om je gewoonten te doorbreken, je gezin mee te krijgen? Begin dan klein met veel eenvoudige dingen. Via de vriendvan-website krijg je heel wat nuttige tips. Je kan ook elk jaar consequent aan 1 duurzame doelstelling werken om je nieuwe gewoonten eigen te maken. Probeer eens geen plastic te gebruiken. Volgend jaar laat je je auto meer thuis staan. Maak van vlees de uitzondering in plaats van de regel. De impact is aanzienlijk. Want met je voorbeeldig gedrag coach of stimuleer je ook je kinderen of vrienden tot klimaatbewuste personen!