Biodiversiteit

Een groene strook rond kantoorgebouwen geeft ruimte aan zowel fauna als flora

Via een biodiversiteitsscan, die ontwikkeld werd door de provincie Antwerpen in samenwerking met andere partners, krijgen bedrijven te zien hoe goed ze scoren op vlak van biodiversiteit en krijgen ze tips om die te verbeteren. Een win-win situatie voor bedrijf en milieu.

De scan die online door bedrijven kan worden uitgevoerd bestaat uit drie delen: een biodiversiteitsladder, een kansenprofiel en 22 BIODIVA-vragen.

De scan volgt een duidelijk stappenplan, wat het voor bedrijven zeer toegankelijk maakt. Na het uitvoeren van de scan zie je waar je op de biodiversiteitsladder staat en wat de volgende stap is die je moet uitvoeren om volgende keer beter te scoren.

Ben je een land- of tuinbouwer in hoofdberoep in de provincie Antwerpen?

Dan kan je terecht bij de landschapsarchitect van de Hooibeekhoeve voor advies en plannen. Samen met jou maakt ze een erfbeplantings- of landschapsintegratieplan op maat van je bedrijf en passend in het landschap. Op die manier word je actief betrokken bij het behoud van het landschap en de natuurwaarden in het buitengebied. Meer info kan je vinden door te klikken op deze link.